Citi sporta veidi
2010. gada 27. jūlijs, 12:29

Ieva Zunda ar sezonas labāko rezultātu iekļūst pusfinālā

Jauns.lv

Latvijas sportiste Ieva Zunda otrdien kvalificējās 400 metru barjerskrējiena pusfinālam Eiropas vieglatlētikas čempionātā Barselonā.

Savā priekšsacīkšu skrējienā Zunda ar savu sezonas labāko rezultātu 56,02 sekundes finišēja trešajā vietā, ar ko pietika, lai iekļūtu pusfinālā, kurš notiks trešdien. Pusfinālam kvalificējās visu četru priekšskrējienu trīs pirmo vietu ieguvējas un vēl pārējo četru labāko rezultātu īpašnieces no visiem skrējieniem.

Visu skrējienu kopsummā Zundas uzrādītais rezultāts viņai deva 13.vietu 32 dalībnieču konkurencē, bet visātrākā šoreiz bija krieviete Natalija Antjuha ar rezultātu 54,29 sekundes. Iepriekš Zunda šo distanci šosezon bija veikusi 56,11 sekundēs.

Tikmēr Latvijas vesera metējs Ainārs Vaičulēns otrdien Eiropas čempionātā vieglatlētikā savā kvalifikācijas grupā palika pēdējā, 12.vietā, un var droši prognozēt, ka finālsacensībās neiekļuva. Vaičulēns pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 65,43 metri, bet abi pārējie viņa metieni netika ieskaitīti.

Otrdien kvalifikācijas otrajā grupā vēl startēs Latvijas vadošais vesera metējs Igors Sokolovs. Finālsacensībās iekļūs tie sportisti, kas izpildīs kvalifikācijas normu, kas šoreiz noteikta 75,70 metri, bet kopumā 12 labāko rezultātu īpašnieki no abām kvalifikācijas grupām.

Jau ziņots, ka Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks otrdien Eiropas čempionātā 20 kilometru distancē ierindojās 23.vietā tikpat finišējušo sportistu konkurencē.

Otrdien bez jau pieminētajiem uz starta dosies vēl seši Latvijas sportisti.

Rīta sesijā tāllēkšanas kvalifikāciju aizvadīs Ineta Radēviča un Lauma Grīva, savukārt vakara sesijā šķēpmešanas kvalifikācijas sacensības uzsāks Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovale. Tikmēr augstlēkšanas kvalifikāciju uzsāks Normunds Pūpols un savu priekšskrējienu 100 metru sprintā aizvadīs Ronalds Arājs.

Visu Eiropas čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Kā ziņots, Eiropas čempionātā kopā piedalās 21 Latvijas sportists, kas ir rekordskaits. Sākotnēji startam Eiropas čempionātā tika apstiprināti arī skrējējs Dmitrijs Jurkevičs un desmitcīņnieks Edgars Eriņš, bet vēlāk viņi savu dalību atsauca.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas risinājās 2006.g adā, barjersprinteris Staņislavs Olijars izcīnīja Latvijai pirmo zelta godalgu sacensību vēsturē.

LETA