Citi sporta veidi
2010. gada 27. jūlijs, 13:29

Vesera metēji Sokolovs un Vaičulēns neiekļūst finālā

Jauns.lv

Latvijas vesera metējs Igors Sokolovs otrdien visai negaidīti neiekļuva Eiropas vieglatlētikas čempionāta finālsacensībās.

Savā kvalifikācijas grupā labākais Sokolovam izdevās otrais mēģinājums, kurā veseris aizlidoja 73,29 metrus tālu. Kvalifikācijas B grupā tas viņam deva astoto vietu, bet A un B grupu kopsummā tikai 14.pozīciju.

Finālsacensībās, kuras notiks trešdien, iekļuva tie sportisti, kas izpildīja kvalifikācijas normu (75,70 metri), bet kopumā 12 labāko rezultātu īpašnieki pēc kvalifikācijas rezultātiem. Sokolovam līdz finālsacensībām pietrūka 87 centimetru.

Zīmīgi, ka Sokolova šīs sezonas labākais rezultāts ir 79,09 metri, bet personiskais un arī Latvijas rekords 80,14 metri.

Cits Latvijas vesera metējs Ainārs Vaičulēns otrdien kvalifikācijas A grupā palika pēdējā, 12. vietā, un finālsacensībās arī neiekļuva. Vaičulēns pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 65,43 metri, bet abi pārējie viņa metieni netika ieskaitīti. Kopvērtējumā viņam 25. vieta tikpat dalībnieku konkurencē.

Kā vēstīts, Latvijas sportiste Ieva Zunda otrdien kvalificējās 400 metru barjerskrējiena pusfinālam. Savā priekšsacīkšu skrējienā Zunda ar savu sezonas labāko rezultātu 56,02 sekundes finišēja trešajā vietā, ar ko pietika, lai iekļūtu pusfinālā, kurš notiks trešdien.

Tikmēr Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks otrdien Eiropas čempionātā 20 kilometru distancē ierindojās 23.vietā tikpat finišējušo sportistu konkurencē.

Otrdien bez jau pieminētajiem uz starta dosies vēl seši Latvijas sportisti. Rīta sesijā tāllēkšanas kvalifikāciju aizvadīs Ineta Radēviča un Lauma Grīva, savukārt vakara sesijā šķēpmešanas kvalifikācijas sacensības uzsāks Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovale. Tikmēr augstlēkšanas kvalifikāciju uzsāks Normunds Pūpols un savu priekšskrējienu 100 metru sprintā aizvadīs Ronalds Arājs.

Visu Eiropas čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Kā ziņots, Eiropas čempionātā kopā piedalās 21 Latvijas sportists, kas ir rekordskaits. Sākotnēji startam Eiropas čempionātā tika apstiprināti arī skrējējs Dmitrijs Jurkevičs un desmitcīņnieks Edgars Eriņš, bet vēlāk viņi savu dalību atsauca.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas risinājās 2006. gadā, barjersprinteris Staņislavs Olijars izcīnīja Latvijai pirmo zelta godalgu sacensību vēsturē.

LETA