Citi sporta veidi
2010. gada 29. jūlijs, 12:24

Olijaram pāragrs starts un Eiropas čempionāts jau beidzies

Jauns.lv

Pašreizējais čempions Staņislavs Olijars trešdien pēc pāragra starta jau priekšsacīkstēs izstājās no Eiropas čempionāta 110 metru barjerskrējiena sacensībām.

Pēc šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem jau pēc pirmā pāragrā starta skrējienā paredzēta diskvalifikācija, lai tādējādi cīnītos pret sportistu apzinātiem mēģinājumiem iegūt netaisnīgas priekšrocības startā.

Kā ziņots, Olijars 2002. gadā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet iepriekšējā Eiropas čempionātā 2006. gadā par čempionu Gēteborgā, Zviedrijā.

Pusfinālā iekļuva katra skrējiena pirmie trīs sportisti un vēl četru labāko rezultātu uzrādītāji. Pusfināli un fināli šajā disciplīnā plānoti piektdien.

Skrējiens, kurā bija jāstartē arī Olijaram, bija lēnākais no visiem, un trešajā vietā palikušais francūzis Ladžī Dukurē, kurš 2005. gadā kļuva par pasaules čempionu, distanci veica tikai 13,83 sekundēs. Savukārt ātrāko rezultātu sasniedza ungārs Dāniels Kiss, kurš finišēja pēc 13,44 sekundēm.

Kvalifikācijā trīssoļlēkšanā ceturtdien priekšpusdienā startēs Eiropas čempiona tāllēkšanā Ineta Radeviča, bet finālsacensībās šķēpmešanā vakarā cīnīsies Madara Palameika. Visu dienu turpinās sacensības desmitcīņā, kur Latviju pārstāv Atis Vaisjūns.

kasjauns.lv