Basketbols
2010. gada 30. jūlijs, 17:03

U-18 basketbolistēm vēl viens zaudējums Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Otro zaudējumu Eiropas čempionātā piektdien piedzīvoja Latvijas U-18 izlases basketbolistes, kas ar rezultātu 51:79 (18:20, 15:21, 11:18, 6:20) piekāpās Lietuvas vienaudzēm.

Šajā mačā rezultatīvākā Latvijas izlasē ar desmit gūtajiem punktiem bija Kristiāna Štauere.

Latvijas izlases basketbolistes pretiniecēm nopietnu pretestību spēja izrādīt pirmo pusotru ceturtdaļu, tomēr turpinājumā lietuvietes izvirzījās pārliecinošā vadībā, šaubas par uzvarētāju neradot.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē ceturtdien Latvija ar 53:65 piekāpās Itālijai, bet Lietuva ar 62:55 uzvarēja Polijas basketbolistes. Līdz ar to, lai latvietes turpinātu cīņu par augstākajām vietām, viņām pēdējā mačā sestdien obligāti jāpieveic Polijas valstsvienība.

Pēc grupu turnīra trīs labākās C grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar D grupas, kurā spēlē Čehija, Francija, Turcija un Ukraina, trijām spēcīgākajām vienībām. Savukārt ceturtajā vietā palikusī komanda ar pārējo apakšgrupu pastarītēm cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā Latvijas izlase ierindojās septītajā vietā.

Latvijas U-18 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Ieva Eida, Dita Rozenberga, Anete Kiršteine, Agate Geka, Daiga Kuzmane, Kristiāna Štauere, Guna Lagzdiņa, Kristiāna Pumpure, Linda Pagrode, Sabīne Dukāte, Katrīna Epnere, Madara Saleniece.

LETA