Vīriešu basketbola izlase tomēr neatspēlējas pret Melnkalni
Basketbols
2010. gada 17. augusts, 23:10

Vīriešu basketbola izlase tomēr neatspēlējas pret Melnkalni

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā spēlē ar 84:90 (19:25, 21:22, 20:16, 24:27) savā laukumā zaudēja Melnkalnes valstsvienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Latvijas izlases labā 22 punktus guva Rihards Kuksiks, bet pa 13 punktiem sameta Kaspars Bērziņš un Jānis Strēlnieks, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Mača sākumā Melnkalnes izlase guva septiņus punktus pēc kārtas, bet brīdi vēlāk viesi bija vadībā ar 9:2. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un Latvija divas reizes pietuvojās līdz trīs punktu attālumam (11:14 un 13:16), tomēr Melnkalne atbildēja ar pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 21:13, taču līdz pirmās ceturtdaļas beigām Latvija šo starpību samazināja līdz sešiem punktiem - 19:25. Otrās ceturtdaļas sākumā Melnkalne saglabāja 7-8 punktu vadību, bet trīs ar pusi minūtes pirms puslaika beigām viesu pārsvars sasniedza 11 punktus (43:32). Turpinājumā Latvijas izlase guva astoņus punktus pēc kārtas un pietuvojās līdz 40:43, taču pirmā puslaika galotni sekmīgāk aizvadīja Melnkalne, kas guva četrus bezatbildes punktus un pirmo puslaiku noslēdza savā labā ar 47:40. Trešās trešdaļas pirmajā pusē Melnkalne turpināja palielināt pārsvaru, kas vienu brīdi sasniedza 14 punktus (59:45), taču ceturtdaļas beigu daļu ļoti sekmīgi aizvadīja Latvija, kas veica izrāvienu 15:4 un pirms spēles pēdējām desmit minūtēm laukuma saimnieki zaudēja tikai ar 60:63. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Bērziņš realizēja trīspunktu metienu un izlīdzināja rezultātu, tomēr vadību Latvijai tā arī neizdevās pārņemt, jo Melnkalne veica izrāvienu 14:2 un piecas minūtes pirms mača beigām mājinieki atkal bija iedzinēju lomā (65:77). Turpinājumā Latvijas izlase pāris reizes pietuvojās līdz septiņu punktu attālumam, bet 28 sekundes pirms spēles beigām pēc Strēlnieka precīzā tālmetiena laukuma saimnieki zaudēja vairs tikai ar trim punktiem - 84:87.

Tomēr mača pēdējās sekundēs Melnkalne stabili realizēja soda metienus, nosargājot pārsvaru un izcīnot ceturto uzvaru kvalifikācijas turnīrā.

Vēl vienā otrā apļa pirmās kārtas spēlē otrdien Itālijas izlase izbraukumā ar 81:76 (22:17, 26:22, 21:21, 12:16) pieveica Izraēlu. Uzvarētājiem labu spēli aizvadīja Andrea Barnjāni, kurš guva 26 punktus, bet 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Marko Belinelli rēķinā. Savukārt Izraēlas izlasē Omri Kaspi guva 20 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem, bet Liors Elijahu izcēlās ar 19 punktiem.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc šiem mačiem pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem Melnkalne, kurai ar trim panākumiem seko Izraēla. Itālijai un Latvijai ir divas uzvaras piecos mačos, bet Somijas izlase tikusi pie vienas uzvaras, tomēr tā aizvadījusi četras spēles. Nākamajos mačos piektdien Latvija izbraukumā spēlēs ar Itāliju, bet Melnkalne uzņems Somijas basketbolistus.

Kā ziņots, pirmajā aplī Latvijas izlase ar 66:96 izbraukumā kapitulēja Melnkalnes valstsvienībai, savā laukumā ar 69:68 uzvarēja Itālijas valstsvienību, pēc tam ar 88:110 viesos piekāpās Izraēlai, bet pirmā apļa pēdējā spēlē Latvija ar 87:67 savā laukumā pārliecinoši pieveica Somiju.

Pēc divu apļu cīņām 2011.gada Eiropas čempionātam, kas risināsies Lietuvā, automātiski kvalificēsies visu trīs kvalifikācijas grupu uzvarētāji un divas labākās otrās vietas ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīra sākuma.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijā: Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Raitis Grafs.


LETA/Foto: LETA

­