Gudļevski rausta kā lelli! Dažas stundas pēc izsaukuma uz NHL viņu atkal nosūta uz fārmklubu
Kristers Gudļevskis tomēr vēl netiks pie savas otrās iespējas šosezon iziet laukumā NHL.
Hokejs
2017. gada 10. janvāris, 17:14

Gudļevski rausta kā lelli! Dažas stundas pēc izsaukuma uz NHL viņu atkal nosūta uz fārmklubu

Jauns.lv

(Papildināta 00:26) Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" pēc vairākiem smagiem zaudējumiem otrdien atkal no fārmkluba izsauca latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski, tomēr pāris stundu vēlāk viņš tika aizsūtīts atpakaļ, kas nozīmē, ka no traumas atlabis Bens Bišops.

"Lightning" pamatvārtsargs Bišops 20.decembrī guva ķermeņa lejasdaļas traumu, kuras dēļ nevar spēlēt aptuveni mēnesi. Viņa prombūtnē no fārmkluba "Crunch" sākotnēji tika izsaukts Gudļevskis, bet pirmā vārtsarga vietu stabili ieņem Andrejs Vasiļevskis.

Gudļevskis izgāja laukumā vienā spēlē, kad pirms Ziemassvētkiem nomainīja Vasiļevski cīņā pret Vašingtonas "Capitals", kurā "Lightning" zaudēja ar 0:4. Gudļevskis nospēlēja nepilnas 12 minūtes, savus vārtus nosargājot neieņemtus, bet pēc tam viņš allaž palika rezervē un 4.janvārī atkal tika nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošo fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", savukārt viņa vietā uz "Lightning" devās cits vārtsargs Edams Vilkokss, kurš līdz šim NHL nav debitējis.

Tomēr pēdējā laikā Vasiļevskis darbojies ļoti neveiksmīgi un četrās šī gada spēlēs kopā ielaidis 20 vārtus, bet vienība cietusi četrus zaudējumus. Tas otrdien lika "Lightning" komandai atkal veikt rokādi - Gudļevskis tika izsaukts uz "Lightning", bet Vilkokss nosūtīts uz "Crunch".

Turpinājumā otrdien "Lightning" kluba galvenais treneris Džons Kūpers izteicās, ka Bišops varētu piedalīties jau vienā no nākamajām divām spēlēm, turklāt otrdienas treniņā viņš bija uz ledus, kamēr Gudļevskis nebija ar komandu. Savukārt vēl pēc pāris stundām "Lightning" paziņoja, ka latvietis nosūtīts atpakaļ uz fārmklubu.

Nākamajā spēlē "Lightning" ceturtdien uzņems latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu, bet vēl dienu vēlāk arī līgas līderi Kolumbusas "Blue Jackets".

Gudļevskis, kuram šī ir ceturtā sezona Ziemeļamerikā, šajā laikā ir piedalījies trijās NHL regulārā čempionāta spēlēs un divos mačos Stenlija kausa izcīņā, pārsvarā spēlējot AHL.

Šosezon Gudļevskis 16 AHL spēlēs vidēji ielaidis 2,82 vārtus un atvairījis 88,2% metienu, zaudējot pirmā vārtsarga lomu, jo otrs Vilkokss demonstrējis stabilāku sniegumu, 20 AHL mačos vidēji ielaižot 2,55 ripas un atvairot 90,1% metienu.

NHL kopvērtējumā "Lightning" komanda pēc pēdējā laika neveiksmīgā snieguma ar 42 punktiem 42 spēlēs atkāpusies uz Austrumu konferences 12.vietu, bet "Sabres" 39 spēlēs tikusi pie 39 punktiem, kas tai dod 14.pozīciju.

Savukārt Atlantijas divīzijā Tampas vienība ir sestā, bet "Sabres" starp astoņām komandām atrodas septītajā pozīcijā.

LETA/Foto: Vida Press