Spānija, Serbija ceturtdaļfinālā, Grieķija, Horvātija brauc mājās
Kā jau atbildīgos mačos ierasts, Spānijas uzbrukuma līderis bija "La Bomba" jeb Huans Karloss Navaro.
Basketbols
2010. gada 5. septembris, 00:14

Spānija, Serbija ceturtdaļfinālā, Grieķija, Horvātija brauc mājās

Jauns.lv

Pasaules vīriešu basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā sestdien kā pirmā iekļuva Serbijas izlase, kas astotdaļfinālā dramatiskā spēlē ar 73:72 ( 19:27, 15:9, 20:14, 19:22) pieveica Horvātijas komandu.

Pirmajā ceturtdaļā Horvātijas basketbolisti bija vadībā ar 27:19, taču jau otrajā ceturtdaļā Serbijas izlase pamazām sāka pietuvoties, bet komandām ejot pārtraukumā rezultāts bija 36:34 Horvātijas labā. Trešajā ceturtdaļā Serbija turpināja spēlēt veiksmīgi un izvirzījās vadībā ar 56:48, bet pēdējā ceturtdaļā mačs ritēja punkts punktā, tomēr nedaudz veiksmīgāki izrādījās serbi, kas svinēja uzvaru tikai ar vienu punkta pārsvaru - 73:72. Serbijas izlases labā Nenads Krističs guva 16 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bet Aleksandrs Rasičs izcēlās ar 15 punktiem. Tikmēr Horvātijas labā Marko Popovičs guva 21 punktu un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Otrā sestdienas astotdaļfināla spēlē pašreizējā čempionvienība pasaules čempione Spānija, ar rezultātu 80:72 (22:19, 15:12, 15:20, 28:21) pieveica Grieķiju.

Spānijas izlase pirmajā puslaikā ieguva sešu punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā Grieķija pietuvojās līdz minimumam (51:52). Tomēr mača pēdējās desmit minūtēs Spānija atkal palielināja pārsvaru un beigās svinēja uzvaru. Aizvadītajā spēlē Spānijas komandas labā 22 punktus guva Huans Karloss Navarro, bet 14 punktus guva Rudijs Fernandess. Tikmēr Grieķijai pa 16 punktiem guva Niks Zisiss un Dimitris Diamantidis.

Ceturtdaļfinālā Spānijas un Serbijas izlases spēlēs savā starpā, kas kļūs par 2009. gada Eiropas čempionāta finālturnīra atkārtojumu.  Pārējos astotdaļfināla pāros Turcija mērosies spēkiem ar Franciju, Slovēnija cīnīsies pret Austrāliju, ASV eksaminēs Angolas basketbolistus, Krievija spēlēs ar Jaunzēlandi, Lietuvas pretiniece būs Ķīna, bet Argentīna samēros spēkus ar Brazīliju. Kā ziņots, pasaules čempionāts Turcijā ilgs līdz 12.septembrim.

LETA/Foto: AFP