Basketbols
2010. gada 24. septembris, 21:43

BK "Ventspils" bezierunu zaudējums pret "Lietuvos rytas" "Mastercard" BBL kausa pusfinālā

Jauns.lv

Pagājušās sezonas trešā spēcīgākā Latvijas komanda "Ventspils" piektdien "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa turnīra pusfinālā ar rezultātu 63:82 (6:22, 17:20, 23:24, 17:16) pārliecinoši piekāpās Lietuvas klubam Viļņas "Lietuvos rytas".

Ventspils klubam rezultatīvākie ar desmit gūtiem punktiem bija Jānis Strēlnieks un Rašāds Andersons. Artūram Bērziņam astoņi punkti, bet Sauļum Kuzminskam - septiņi. Uzvarētājiem 15 punktus guva gan Kenans Bajramovičs, gan Martins Gecēvičs. 

Izšķirošo izrāvienu "Lietuvos rytas" veica jau pirmajā ceturtdaļā, kad no 6:12 panāca 6:22, bet otrās ceturtdaļas sākumā arī 6:26. Turpinājumā gandrīz visu maču ritēja līdzīga cīņa, bet par uzvaru ventspilnieki pacīnīties nespēja. Līdz ar to sestdien "Ventspils" spēlēs mačā par trešo vietu ar Tartu "Rock" un Tallinas "Kalev/Cramo" savstarpējā dueļa zaudētājiem. Savukārt "Lietuvos rytas" spēlēs finālā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Ventspils" izcīnīja trešo vietu gan Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā, gan arī BBL elites divīzijā.

BBL regulārajā čempionātā šosezon Latviju pārstāvēs visi tie četri klubi, kas elites divīzijā spēlēja arī aizvadītajā sezonā - "Ventspils", "VEF Rīga", "Valmiera" un "Liepājas Lauvas".Savukārt Lietuvas spēcīgākie klubi "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris" dalību BBL turnīrā uzsāks tikai no ceturtdaļfināla. BBL regulārajā čempionātā četras komandas būs arī Lietuvai - "Šiauliai", Ķēdaiņu "Ņevežis", Prienu "Rūdupis" un Viļņas "Perlas", bet Igaunija būs pārstāvēta ar trim vienībām - "Kalev/Cramo", "Rock" un TTU. Tāpat BBL regulārajā čempionātā nākamajā sezonā spēlēs arī Zviedrijas komanda Norčēpingas "Dolphins".

 Kā ziņots, "Dolphins", "Rūdupis", "Perlas" un TTU komandas aizvadītajā sezonā spēlēja BBL "Challenge Cup" turnīrā, kurā par uzvarētājiem kļuva "Dolphins" basketbolisti, kas finālā pieveica "Rūdupis". Savukārt trešo vietu BBL "Challenge Cup" turnīrā izcīnīja "Perlas" komanda, kas cīņā par trešo vietu pārspēja klubu TTU.

BBL elites divīzijas regulārais čempionāts sāksies 28. septembrī, bet "Challenge Cup" turnīrs startēs 12. oktobrī.

kasjauns.lv/LETA