Basketbols
2010. gada 1. oktobris, 18:38

Baltkrievijas sieviešu basketbola izlase pieveic Krieviju pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē

Jauns.lv

Sensāciju pasaules sieviešu basketbola čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla spēlē piektdien sagādāja Baltkrievijas izlase, kas ar 70:53 (23:11, 13:16, 14:8, 20:18) pieveica Krieviju.

Līdz ar to baltkrievietes, kas pasaules čempionātā spēlē pirmo reizi vēsturē, iekļuvušas pusfinālā. Savukārt Krievijas izlase piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā, bet turpinājumā cīnīsies tikai par piekto vietu.

Spēle uzreiz iesākās ar Baltkrievijas izlases pārsvaru, un pēc pirmās ceturtdaļas tā bija vadībā ar 23:11. Kaut otrās ceturtdaļas beigu daļā krievietes spēja pietuvoties līdz 27:33, bet trešās ceturtdaļas sākumā arī 33:36, turpinājumā Baltkrievijas izlase atguva drošu pārsvaru un pirms pēdējām desmit minūtēm tā atradās vadībā ar 15 punktiem. Vadību baltkrievietes neatdeva arī pēdējās desmit spēles minūtēs.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 17 gūtajiem punktiem bija Jeļena Ļevčanka, bet Krievijas izlasē ar 16 punktiem izcēlās naturalizētā Rebeka Hemona.

Kā ziņots, pagājušā gada Eiropas čempionātā Baltkrievijas sieviešu izlase ieņēma ceturto vietu, bet 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs tā izcīnīja sesto vietu.

Savukārt Krievija iepriekšējo pasaules čempionātu noslēdza otrajā vietā. Tāpat krievietes bija otrās 2009.gada Eiropas čempionātā.

Pusfinālā Baltkrievija sestdien spēkosies ar Austrālijas un Čehijas dueļa spēcīgāko vienību.

Savukārt pārējos ceturtdaļfinālos Francija tiksies ar Spāniju, bet ASV ar Dienvidkoreju.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms četriem gadiem Austrālijas izlase finālā ar 91:74 pieveica Krievijas valstsvienību, bet mačā par bronzas medaļām ASV ar 99:59 sagrāva Brazīliju, kas šoreiz nekvalificējās ceturtdaļfinālam.

Kā ziņots, pasaules čempionāts Čehijā ilgs līdz 3.oktobrim.

LETA