1dienas
19stundas
31minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Otrs īsākais NBA spēlētājs ņirgājas par Šaku
Basketbols

Otrs īsākais NBA spēlētājs ņirgājas par Šaku

Jauns.lv

Aizvadītās sezonas NBA finālistu Bostonas “Celtics” treniņos nav tikai un vienīgi smags darbs, bet ir arī pamatīga deva humora. Visi ir gatavi pasmieties cits par citu un arī katrs pats par sevi.

Otrs īsākais NBA spēlētājs ņirgājas par Šaku...
Zinot Šakila O’Nīla humora izjūtu, jau tuvākajā laikā viņš būs izdomājis kādu smieklīgu atbildi nekaunīgajam Neitam Robinsonam.
Zinot Šakila O’Nīla humora izjūtu, jau tuvākajā laikā viņš būs izdomājis kādu smieklīgu atbildi nekaunīgajam Neitam Robinsonam.

NBA otrs īsākais spēlētājs 176 centimetrus garais Neits Robinsons, kurš, neraugoties uz savu necilo augumu, ir trīskārtējs “Slam Dunk” konkursu uzvarētājs (arī pēdējās divās sezonās), izmantoja iespēju paņirgāties par vienu no visu laiku izcilākajiem pasaules centra spēlētājiem 216 centimetrus garo un 150 kilogramus smago Šakilu O’Nīlu. Neits redzēja, ka Šaks runājas ar partneriem, stāvot zem groza, un nenoturējās neietriekt bumbu grozā no augšas pāri NBA leģendai. Pirms tam gan Robinsons bija piekodinājis partnerus, tostarp “Celtics” uzbrukuma līderi Polu Pīrsu, filmēt notiekošo savos mobilajos telefonos. Skats sanāca iespaidīgs, un Šaks bija ļoti pārsteigts par notiekošo. Pēc tam viņš mēģināja noķert un pārmācīt mazo jokdari, taču pēc pāris soļiem saprata, ka zibenīgo Neitu Robinsonu viņam nenoķert.

Neitam jau pirms tam bija savdabīgs duelis ar vienu no NBA milžiem Dvaitu Hovardu (211 centimetri), kurš 2008. gada “Slam Dunk” konkursā uzvarēja tērpies kā “Supermens”, taču gadu vēlāk izšķirošajā bumbas triecienā no augšas Robinsons bija tērpies kā supervaroņa Ahileja papēdis –spilgti zaļās krāsas ķīmiskais elements kriptonīts – un ielika bumbu no augšas, lecot pāri ASV izlases centra spēlētājam. Pēc šā priekšnesuma viņu sāka dēvēt par Neitu “Kriptonītu” Robinsonu.

Šakils O’Nīls Bostonas “Celtics” komandā nonāca šajā starpsezonā, kad viņš pēc sliktākās sezonas savā karjerā nolēma pamest Klīvlendas “Cavaliers”. Šaka ierašanās Bostonā tika rīkota ar vienu mērķi – lai leģendārais centra spēlētājs varētu cīnīties par savu piekto NBA čempiontitulu.

Pirms vairākiem gadiem kaut ko līdzīgu Šakam nodarīja viņa kādreizējais komandas biedrs, aizvadītās sezonas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Kobe Braiants. Iespējams, tieši no šā atgadījuma Robinsons smēlās iedvesmu.

“Kriptonīts” ieliek no augšas pāri Šakam (video ir sliktas kvalitātes un filmēts ar mobilo telefonu, kas pagriezts uz sāniem)
Kobe “iedanko” pāri Šakam – video:
kasjauns.lv/foto: AFP