Māris Štrombergs triumfē Pasaules kausa izcīņā
Citi sporta veidi
2010. gada 9. oktobris, 18:36

Māris Štrombergs triumfē Pasaules kausa izcīņā

Jauns.lv

Olimpiskais un šī gada pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien izcīnīja uzvaru UCI Supekrosa Pasaules kausa izcīņas pēdējā, ceturtajā posmā, līdz ar to triumfējot arī visā Pasaules kausā.

Štrombergs uzvarēja savos astotdaļfināla, ceturtdaļfināla un pusfināla braucienos, bet finālā apsteidza Jaunzēlandes sportistu Marku Villeru un amerikāni Konoru Fīldu.

Kvalifikācijas sacensībās piektdien Štrombergs uzrādīja piekto labāko rezultātu.

Nākamajā nedēļā Štrombergs ASV pilsētā Lasvegasā centīsies izcīnīt arī Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) sacensību čempiona titulu.

No pārējiem Latvijas sportistiem astotdaļfināla barjeru pārvarēja vēl tikai Edžus Treimanis, kurš pēc tam spēja iekļūt arī pusfinālā, kurā gan ieņēma pēdējo vietu un nekvalificējās finālbraucienam. Tikmēr citi Latvijas sportisti Māris Gūtmanis, Rihards Veide, Toms Skujiņš, Artūrs Matisons un Kristers Lejiņš sestdien nepārvarēja astotdaļfinālu.

Superkrosa Pasaules kausa pirmajā posmā, kas marta beigās notika Madridē, Štrombergs ieņēma ceturto vietu, otrajā posmā, kas maija sākumā risinājās Kopenhāgenā, Štrombergs izcīnīja uzvaru, bet trešajā posmā, kas pagājušajā mēnesī notika ASV pilsētā Čulavistā, viņš ierindojās trešajā pozīcijā.

Septembra beigās Štrombergs otro gadu pēc kārtas saņēma "Nora Cup Racer" balvu kā gada labākais sportists. Štrombergs jau pagājušajā gadā bija pirmais latvietis, kurš izvirzīts šādam apbalvojumam un arī ieguva to savā īpašumā. Ikgadējā "Nora Cup" balvu pasniegšanas ceremonijā tiek noskaidroti gada labākie sportisti visās BMX riteņbraukšanas disciplīnās. Uzvarētājus nosaka žūrija, kurā ir ietekmīgākie žurnāla "RideBMX" veidotāji, kā arī riteņbraukšanas industrijas speciālisti un Amerikas elites klases braucēji. Balva tiek pasniegta jau kopš 70. gadu beigām un BMX aprindās ir tikpat nozīmīga kā "Oskara" balva kino industrijā.

LETA/Foto: AFP