Citi sporta veidi
2010. gada 5. novembris, 21:26

Nākamgad Latvijas autorallija čempionātā tiks aizvadīti septiņi posmi

Jauns.lv

Latvijas autorallija čempionātā arī nākamajā gadā kopumā būs septiņi posmi, no kuriem viens norisināsies Lietuvā, vēsta Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Rallija komisija.1

Čempionātā tiks aizvadīti tie paši posmi, kas šogad, vienīgi rallijs "Madona" risināsies arī Jēkabpilī, un tā pašreizējais nosaukums ir rallijs "Madona-Jēkabpils". Savukārt noslēdzošajam posmam, rallijam "Latvija", pagaidām vēl nav nosaukta norises vieta. Kā ziņots, šogad sacensības risinājās Jūrmalā un Kuldīgā.

Nākamā gada Latvijas autorallija čempionāta pirmais posms - rallijs "Winter Rally 2011" - 29. un 30. janvārī notiks Lietuvas pilsētā Utenā. Pēc tam ralliji norisināsies Gulbenē, Talsos, Madonā/Jēkabpilī, Rēzeknē/Daugavpilī un Liepājā, bet rallijs "Latvija" plānots 24. un 25. septembrī. Utenas un Gulbenes posmi risināsies Baltijas Ziemas kausa laikā, bet Talsu un Latvijas ralliji tiks aizvadīti Baltijas rallija čempionāta gaitā. Tāpat 12. un 13.martā Cēsīs notiks atsevišķs Latvijas rallijsprinta čempionāta posms, bet pārējās rallijsprinta sacensības notiks paralēli Gulbenes, Madonas/Jēkabpils, Liepājas un Latvijas rallijiem.

Kā ziņots, šogad par Latvijas čempioniem N4 klasē tika kronēta Anda Neikšāna ekipāža, A+ klasē uzvarēja galvenā favorīta Ivara Vasaraudža ekipāža, 2WD grupā uzvarēja lietuvieša Roka Kvaracejus ekipāža, kas uzvarēja arī junioru ieskaitē, bet "Super 1600" grupā labākais bija pilots Ivo Ķelpis.

LETA