Skrastiņam -1 uzvarā, Bārtulis un Ivanāns nespēlē
Hokejs

Skrastiņam -1 uzvarā, Bārtulis un Ivanāns nespēlē

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda, kas izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) apspēlēja Otavas "Senators" vienību.

Skrastiņam -1 uzvarā, Bārtulis un Ivanāns nespēlē...
Kārļa Skrastiņa sekmīgā spēle aizsardzībā palīdzēja viesos apspēlēt spēcīgo Otavas „Senators”.
Kārļa Skrastiņa sekmīgā spēle aizsardzībā palīdzēja viesos apspēlēt spēcīgo Otavas „Senators”.

Šajā mačā Skrastiņš spēlēja 19 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu metienu un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Stars" labā pa vieniem vārtiem guva Trevors Deilijs un Brendens Morovs, bet "Senators" komandā ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Raiens Šenons.

Mača interesantākie momenti – video:

Citā mačā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā līgas līdervienība Filadelfijas "Flyers", kas viesos ar 6:1 (2:0, 1:1, 3:0) pārliecinoši uzveica Minesotas "Wild" vienību. Tomēr Bārtulis jau 11. mačā pēc kārtas neiekļuva starp sešiem "Flyers" vienības aizsargiem un laukumā nedevās.

Šajā cīņā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Andreass Nodls, Džefs Kārters, Džeimss van Rīmsdaiks, Ville Leino, Džodijs Šellijs un Denijs Brīrs. Savukārt "Wild" rindās vienīgo reizi precīzs bija Patriks O'Salivans.

Mača interesantākie momenti – video:

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" komanda, kas izbraukumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Kā ziņots, Ivanāns pēc sezonas pirmajā spēlē aizvadītā kautiņa, kurā guva traumu, joprojām laukumā nav atgriezies un atrodas traumēto spēlētāju sarakstā. Latvietis ir atsācis trenēties, tomēr joprojām jūtot traumas sekas. Šī mača pamatlaikā "Flames" rindās vārtus guva Renē Burks, bet "Devils" komandā precīzs bija Deivids Klārksons. Savukārt izšķirošo pēcspēles metienu realizēja krievu zvaigzne Iļja Kovaļčuks.

 Mača interesantākie momenti – video:

Tikmēr citā spēlē uzvaru izcīnīja arī Vašingtonas "Capitals" komanda, kuras vārtsargu treneris ir latviešu speciālists Artūrs Irbe. Viņa pārstāvētā komanda ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) viesos pieveica Karolīnas "Hurricanes" hokejistus. Uzvarētājiem divus vārtus guva Niklass Bekstroms, vienus Brūks Laičs, bet trīs rezultatīvas piespēles Aleksandram Ovečkinam, savukārt mājiniekiem ar precīziem metieniem izcēlās Sergejs Samsonovs un Eriks Stāls.

  Mača interesantākie momenti – video:

Kopvērtējumā pēc trešdienas mačiem tagad "Flyers" un "Capitals" komandām ir pa 32 punktiem 23 spēlēs, kas tām dod pirmās divas vietas ne tikai Austrumu konferences, bet arī visas līgas kopvērtējumā. Savukārt pirmajā vietā atrodas tieši pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste "Flyers". Savukārt Rietumu konferences kopvērtējumā "Stars" komanda ar 23 punktiem 20 spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Flames" ar 18 punktiem 21 cīņā atrodas pirmspēdējā, 14. pozīcijā.


LETA/Foto: AFP