Basketbols

"Turība" sensacionāli pieveic "VEF Junioru"

Jauns.lv

Negaidītu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē piektdien izcīnīja biznesa augstskolas "Turība" komanda, kas ar 84:73 (21:19, 19:17, 17:19, 27:18) pieveica "VEF Juniors".

"Turība" sensacionāli pieveic "VEF Junioru"...

Šajā cīņā gandrīz visu mača gaitu nelielā vadībā atradās "Turība", ceturtajā ceturtdaļā to nostiprinot un neļaujot pretiniekiem pacīnīties par panākumu.

Uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem izcēlās Lauris Mizis, 18 punktus guva Jānis Dilevka, bet Mārtiņš Motivāns izcēlās ar 14 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.  Tikmēr "VEF Juniors" komanda šajā mačā nebija pastiprināta ar "VEF Rīga" spēlētājiem, tāpēc viss slogs gūlās uz nedaudz pieredzējušākajiem Ivanu Ņeļubovu un Andreju Šeļakovu. Ņeļubovs bija rezultatīvākais ar 26 gūtajiem punktiem, bet Šeļakovs bez 12 punktiem izcīnīja arī 17 atlēkušās bumbas. Vēl 14 punktus guva Kristaps Mediss.

Tāpat negaidīts rezultāts tika fiksēts arī mačā Jelgavā, kurā vietējā "Zemgale" ar 75:68 (12:14, 21:20, 12:19, 30:15) pieveica pagājušās sezonas čempionvienību "Barons".

Vēl pirms pēdējām desmit minūtēm "Barons" atradās vadībā ar 53:45, tomēr ceturtās ceturtdaļas vidū "Zemgale" rezultātu izlīdzināja. Tikai nedaudz vairāk kā minūti pirms cīņas beigām "Barons" atradās vadībā ar 66:65, bet atlikušajā laikā laukumā dominēja mājinieki.

"Zemgale" komandas labā 22 punktus guva Ilmārs Bergmanis, bet ar 17 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs. Savukārt pagājušās sezonas čempioniem 17 punkti bija Korija Dominika Louva kontā, kurš arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet 16 punkti un septiņas bumbas - Mārtiņam Skirmantam.

Pēc šiem mačiem LBL pirmās divīzijas kopvērtējuma pirmajā vietā pašlaik ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas "Ventspils" komanda, bet tai ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs seko "Liepājas Lauvas". "VEF Juniors" ar septiņām uzvarām desmit spēlēs atkrita uz trešo vietu, bet sešas uzvaras 11 spēlēs ir "Zemgale" komandai. Ar četrām uzvarām deviņās cīņās piekto vietu ieņem "Barons" komanda, bet tai ar trijiem panākumiem astoņās spēlēs seko "Valmiera". "Turība" ar trijām uzvarām deviņās cīņās saglabāja septīto pozīcijā, bet pēdējā, astotā ir "Latvijas Universitāte" (LU), kas zaudējusi visās deviņās aizvadītajās spēlēs.

LETA