Kambala lielisks uzvarā pār Tartu "Rock"
Basketbols
2010. gada 15. decembris, 01:18

Kambala lielisks uzvarā pār Tartu "Rock"

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kaspars Kambala otrdien sasniedza "double-double", palīdzot Sofijas "Lukoil Academic" Eiropas Izaicinājuma kausa spēlē savā laukumā ar 74:64 (17:6, 14:19, 24:21, 19:18) pieveikt Tartu "Rock" un garantēt vietu izslēgšanas cīņās.

Kambala 26 spēlēto minūšu laikā guva 19 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Šie abi rādītāji bija labākie mačā. Latvijas basketbolists realizēja septiņus no 12 izpildītajiem divpunktu metieniem un piecus no astoņiem soda metieniem. Vēl Kambalas kontā bija četras personiskās piezīmes.

Kopvērtējumā tagad "Lukoil Academic" kontā ir četras uzvaras piecās spēlēs, un tā jau sev garantējusi vienu no pirmajām divām vietām grupu turnīra noslēgumā. Trīs uzvaras četrās cīņās pašlaik ir Portugāles komandai Lisabonas "Benfica", bet turnīra noslēgumā pie vienādas uzvaru un zaudējumu attiecības priekšrocības tomēr būs "Lukoil Academic" vienībai, jo tai ir labāka punktu attiecība savstarpējās spēlēs.

Kā vēstīts, pirmās kārtas spēlē Kambalas pārstāvētais klubs savā laukumā ar rezultātu 92:71 apspēlēja "Benfica" basketbolistus, turpinājumā viesos ar 80:72 apspēlēja arī "Rock" basketbolistus, bet ar 69:66 izbraukumā pieveica Šveices klubu Lugāno "Helsinn Basket". Savukārt otrā riņķa pirmajā mačā Bulgārijas klubs ar 79:86 pagarinājumā izbraukumā piekāpās "Benfica" vienībai.

Oktobra sākumā Eiropas kausa kvalifikācijā "Lukoil Academic" divu spēļu summā ar rezultātu 167:170 piekāpās Grieķijas vienībai Saloniku "Aris", neiekļūstot pamatturnīrā, un tāpēc sezonu turpina Eiropas Izaicinājuma kausā.

Kā ziņots, Kambala līgumu ar "Lukoil Academic" noslēdza septembrī.

Kambala iepriekšējās divas sezonas spēlēja Krievijas superlīgas komandā Krasnojarskas "Jeņisej". Pagājušajā sezonā basketbolists vidēji ik mačā guva 14,5 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu.

"Jeņisej" pērn regulārā čempionāta kopējā vērtējumā ierindojās devītajā vietā, līdz ar to neiekļuva izslēgšanas spēlēs, kur piedalījās astoņas labākās komandas.

Kā zināms, Eiropas Izaicinājuma kausā spēlē arī Latvijas klubs "Ventspils", kas ar trijām uzvarām un vienu zaudējumu pašlaik ieņem pirmo vietu A apakšgrupā. Neviena cita kluba sastāvā Latvijas basketbolisti šajā turnīrā nespēlē.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

LETA/Foto: LETA