Futbols
2010. gada 21. decembris, 01:23

Iespējams tiks pārcelta vēl viena "Blackpool" spēle

Jauns.lv

Zemās gaisa temperatūras un sasalušā laukuma dēļ, iespējams, tiks pārcelta 26. decembra Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēle, kurā čempionāta jaunpienācēji "Blackpool", kuras kontrolpakete pieder Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam, savā laukumā uzņems "Liverpool" komandu.

Jau ziņots, ka sestdien spēcīgā sniegputeņa un zemās gaisa temperatūras dēļ tika atceltas četras no sešām čempionāta spēlēm, tostarp "Liverpool" vienības spēle ar "Fulham" komandu. Tāpat visi paredzētie mači tika atcelti arī svētdien.

Līdz ar to nenorisinājās arī "Blackpool" komandas spēle ar Totenhemas "Hotspur" vienību. Kaut Blekpūles stadions atradās apmierinošā stāvoklī, un tajā varēja aizvadīt maču, cīņu nolēma pārcelt skatītāju drošības dēļ. Tāpat decembra sākumā sasalušā laukuma dēļ tika atcelta "Blackpool" spēle ar Mančestras "United" vienību.

"Blackpool" komandas priekšsēdētājs Karls Oistons par svētdienas maču runāja ar premjerlīgas vadību. "Mēs varam garantēt, ka stadiona zālājs būs derīgs spēlei, bet šaubas rada aukstie laika apstākļi un tas, ka laukums varētu sasalt spēles laikā," par lietas apstākļiem sporta televīzijas kanālam "Sky Sports" stāstīja Oistons. "Šī ir lieta, par kuru vaicājām līgas vadībai, lai viņi sniedz savu redzējumu par šo situāciju."

Tāpat Oistons nenožēlo, ka stadionā nav iebūvēta laukuma apsildīšanas sistēma. "Tas tiešām nav finansiālu apsvērumu dēļ," apgalvoja priekšsēdētājs. "Šīs spēles tiks izspēlētās, bet par finansiālajiem zaudējumiem mēs uzzināsim tikai sezonas beigās. Tāpat mēs saprotam, cik spēles paredzēts raidīt televīzijā."

Tikmēr premjerlīga ir pārliecināta, ka spēcīgā sala dēļ spēļu kalendārs sezonas beigās ļoti necietīs. Šajā sezonā jau pārceltas astoņas spēles, ieskaitot divas ar Mančestras "United" komandas piedalīšanos.

Premjerlīgas pārstāvis pirmdien izteicās, ka aptuveni datumi jau ir zināmi, kad izspēlēt pārceltās spēles. "Mūsu futbola departaments jau apzinājis aptuvenos datumus. Departaments sadarbosies ar klubiem, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo jautājumu," teica premjerlīgas preses sekretārs.

Premjerlīgas kopvērtējumā pašlaik pirmo vietu ar 34 punktiem 16 spēlēs ieņem Mančestras "United" vienība, bet tai ar 32 punktiem seko "Arsenal" un Mančestras "City" komandas, kas abas aizvadījušas pa spēlei vairāk. Turklāt Mančestras "City" pirmdien var izvirzīties līderpozīcijā, jo 18. kārtas mačā tiksies ar "Everton" komandu. Savukārt "Blackpool" ar 22 punktiem 16 spēlēs pašlaik atrodas desmitajā vietā.

LETA