HK "Rīga" nenotur pārsvaru, bet "bullīšos" pieveic MHL līdervienību

HK "Rīga" nenotur pārsvaru, bet "bullīšos" pieveic MHL līdervienību

Jauns.lv

Jauniešu komanda "Rīga" ceturtdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē kārtējo reizi nespēja nosargāt vairāku vārtu pārsvaru, tomēr pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0) savā laukumā pieveica spēcīgo Jekaterinburgas "Avto", kas šobrīd ir sacensību līdere.

HK "Rīga" nenotur pārsvaru, bet "bullīšos" pieveic...

Kārtējo reizi uz HK "Rīga" komanda fona īpaši izcēlās Roberts Bukarts.
Kārtējo reizi uz HK "Rīga" komanda fona īpaši izcēlās Roberts Bukarts.

Pēc sekmīgi aizvadītām pirmajām divām trešdaļām mājinieki atradās vadībā ar 2:0, tomēr pārsvaru nenosargāja, turklāt otros vārtus ielaida, spēlējot vairākumā.

Kaut lielāko daļu trešās trešdaļas pārsvars piederēja "Avto" komandai, pamatlaika beigās jau rīdziniekiem bija vairākas labas iespējas izraut uzvaru, tomēr mačs turpinājās pagarinājumā. Tajā iespējas spēlēt vairākumā bija gan "Rīga", gan "Avto" komandām, tomēr rezultāts joprojām nemainījās un otrajā Latvijas kluba spēlē pēc kārtas uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos.

Šoreiz "bullīšos" vienīgos vārtus guva Bukarts, dodot "Rīga" komandai ceturto uzvaru pēc kārtas.

Kā ziņots, visneveiksmīgākā spēle, esot vadībā, "Rīga" komandai bija mēneša vidū, kad tā nenosargāja piecu vārtu pārsvaru un ar 5:7 piekāpās Ņižņekamskas "Reaktor" vienībai.

Rīga" un "Avto" komandas savā starpā tikās pirmo reizi.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Latvijas komanda otrdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica Čeļabinskas "Belije medvedi" vienību. Arī šajā spēlē rīdzinieki atradās vadībā ar 2:0, tomēr pārsvaru nespēja noturēt. Savukārt "Avto" hokejisti pirms šī mača bija izcīnījuši septiņas uzvaras pēc kārtas.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 72 punktiem 41 spēlē saglabāja otro vietu, par trijiem punktiem atpaliekot no līdervienības Voskresenskas "Himik", kas aizvadījusi par trijām spēlēm mazāk. Savukārt "Avto" komanda ar 84 punktiem 41 spēlē ieņem pirmo vietu ne tikai Austrumu konferences Urālu-Sibīrijas divīzijā, bet arī visā līgā. Tomēr sezonā kopumā Austrumu un Rietumu konferenču komandas neaizvadīs vienādu spēļu skaitu.

Turpinājumā Latvijas klubs aizvadīs vēl vienu mājas spēli, sestdien uzņemot Tjumeņas "Gazovik" hokejistus. Pēc tam "Rīga" dosies trīs izbraukuma cīņu tūrē, bet pēc tās aizvadīs septiņus mačus savā laukumā. Savukārt pēdējās četras MHL regulārā čempionāta spēles "Rīgas" komanda atkal aizvadīs izbraukumā.

Pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras spēcīgākās divīzijas komandas.

LETA/Foto: LETA