Brāļiem Šiciem bronza pasaules čempionātā kamaniņu braukšanā
Citi sporta veidi

Brāļiem Šiciem bronza pasaules čempionātā kamaniņu braukšanā

Jauns.lv

Brāļi Andris un Juris Šici svētdien Čezānas trasē Itālijā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas divnieku sacensībās, informē sacensību rīkotāji.

Brāļiem Šiciem bronza pasaules čempionātā kamaniņu...

Brāļiem Šiciem sezonas veiksmīgākās sacensības izdevās tieši pasaules čempionātā.
Brāļiem Šiciem sezonas veiksmīgākās sacensības izdevās tieši pasaules čempionātā.

Latvijas sportisti guva otro nozīmīgāko panākumu savā karjerā, jo pērn olimpiskajās spēlēs Vankūverā viņi izcīnīja sudraba godalgas. Šī bija sestā reize, kad kopš neatkarības atjaunošanas Latvijas kamaniņu braucēji pasaules čempionātos tiek uz goda pjedestāla. 2003. gadā Siguldā sudraba medaļu izcīnīja Mārtiņš Rubenis, bet pēc gada Nagano viņš bija trešais. Vēl trīs godalgas izcīnītas komandu sacensībās.

Pēc pirmā brauciena sestdien Šici ieņēma ceturto vietu, bet divu braucienu summā tomēr spēja tikt uz goda pjedestāla, jo neveiksmīgu braucienu svētdien aizvadīja Peters Pencs/Georgs Fišlers no Austrijas, kuri noslīdēja uz 14. vietu.

Divu braucienu summā Šici finišēja pēc minūtes un 33,728 sekundēm, no uzvarētājiem Austrijas kamaniņu braucējiem Andreasa Lingera/Volfganga Lingera atpaliekot par 0,448 sekundēm.

Otro vietu ieņēma mājinieki Kristians Oberštolcs/Patriks Grubers, kuri Lingeriem zaudēja 0,232 sekundes, savukārt Šici no itāļiem atpalika par 0,216 sekundēm. Ceturtajā vietā ierindojās Vladislavs Južakovs/Vladimirs Mahnutins no Krievijas, kuri Latvijas divniekam zaudēja tikai 0,011 sekundes. Labāko sešiniekā tika vēl divas Itālijas ekipāžas - Ludvigs Rīders/Patriks Rastners un Hans Peters Fišnalers/Patriks Švīnbahers.

Jau ziņots, ka Mārtiņš Rubenis sestdien pasaules čempionātā ieņēma 10., Inārs Kivlenieks palika 21. vietā, bet dāmu sacensībās 19. vietā ierindojās Maija Tīruma.

4. Vladislavs Južakovs/Vladimirs Mahnutins (Krievija) +0,459

5. Ludvigs Rīders/Patriks Rastners (Itālija) +0,778

6. Hans Peters Fišnalers/Patriks Švīnbahers (Itālija) +0,791

LETA/Foto: AFP