Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lidstrēma komanda pieveic Stāla vienību NHL Zvaigžņu spēlē. Video
Hokejs

Lidstrēma komanda pieveic Stāla vienību NHL Zvaigžņu spēlē. Video

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēlē svētdien pie uzvaras tika Detroitas "Red Wings" komandas aizsarga Niklasa Lindstrēma veidotā komanda.

Lidstrēma komanda pieveic Stāla vienību NHL Zvaigž...
Niklasa Lidstrēma (pa kreisi) komanda šoreiz bija pārāka par Ērika Stāla vienību.
Niklasa Lidstrēma (pa kreisi) komanda šoreiz bija pārāka par Ērika Stāla vienību.

Svētdienas spēlē Lindstrēma komanda ar 11:10 uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" uzbrucēja Ērika Stāla komandu.

Kā ziņots, zvaigžņu spēles sastāvus noteica divi kapteiņi - Stāls un Lindstrēms.

Interesanti, ka jau pēc nospēlētām piecām minūtēm un 41 sekundes tablo vēstīja par rezultātu 4:0 Stāla komandas labā. Savukārt trešajā periodā par Aleksandra Ovečkina pārkāpumu pret Metu Dušīnu tika nozīmēts pirmais soda metiens jeb "bullītis" Visu zvaigžņu spēles vēsturē, kuru Lindstrēma komandā spēlējošais Dušīns gan neprata realizēt.

Uzvarētāju labā šajā mačā ar četriem rezultativitātes punktiem izcēlās aizsargs Šeijs Vebers no Nešvilas "Predators" vienības, kurš iekrāja četras rezultatīvas piespēles, kā arī Dalasas "Stars" zviedru uzbrucējs Luī Ēriksons, kuram divi vārti un divas rezultatīvas piespēles. Vēl ar diviem precīziem raidījumiem Lindstrēma komandā izcēlās Anže Kopitars no Losandželosas "Kings" un Daniels Briērs no Filadelfijas "Flyers".

Tikmēr kapteinis Lindstrēms iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +7, atdodot arī vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Stāla komandā trīs rezultativitātes punktus guva Patriks Šarps no Čikāgas "Blackhawks", kuram vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles, kamēr ar diviem vārtiem izcēlās aizsargs Kriss Letangs no Pitsburgas "Penguins". Tikmēr pats Stāls šajā mačā guva divus vārtus.

Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Šarps.

Jau ziņots, ka vienā no Visu zvaigžņu mača pirmsspēles konkursiem jaunu rekordu ripas metiena ātrumā sasniedza Zdeno Hara no Bostonas "Bruins", kurš laboja sev piederošo rekordu, uzrādot ātrumu 105,9 jūdzes stundā (170,4 kilometri stundā).

Abus kapteiņus balsojumā izvēlējās citas NHL zvaigznes, un viņi bija tie, kuri viens pēc otra no atlikušo hokejistu saraksta izvēlējās savus komandas biedrus.

Jau vēstīts, ka līdzjutēji balsojumā noteica tikai pirmos sešus spēles dalībniekus. Vēl 36 hokejistu vārdus nosauca NHL darba grupa, kopējo spēles dalībnieku skaitu palielinot līdz nepieciešamajiem 42 spēlētājiem - trīs vārtsargi, seši aizsargi un 12 uzbrucēji katras komandas sastāvā.

Kā ziņots, līdzjutēju balsojumā uzvarēja Pitsburgas "Penguins" komandas uzbrucējs Sidnijs Krosbijs, taču Krosbijs traumas dēļ šajā spēlē nepiedalījās.

Kā zināms, līdz šim Visu zvaigžņu spēlē savā starpā tikās Austrumu un Rietumu izlases, kuru sastāvu noteica līdzjutēju balsojums.Taču aizvadītā gada novembrī NHL vadība nāca klajā ar ieceri mainīt pastāvošo kārtību, jaunos Visu zvaigžņu spēles sastāvu atlases principus ieviešot jau no šīs sezonas, līdzjutēju balsojumam atvēlot daudz mazāku nozīmi.

Kā zināms, Vankūveras ziemas olimpisko spēļu dēļ 2009./2010. gada sezonā NHL Visu zvaigžņu spēle netika aizvadīta.

Iepriekšējā Visu zvaigžņu spēlē 2009. gadā Austrumu izlase ar 12:11 pēcspēles metienu sērijā pieveica Rietumu izlases hokejistus.

Mača interesantākie momenti – video:
LETA/Foto: AFP