U-19 basketbolisti uzzinājuši pretiniekus Latvijā notiekošajam pasaules čempionātam. VIDEO
Basketbols
2011. gada 17. februāris, 12:51

U-19 basketbolisti uzzinājuši pretiniekus Latvijā notiekošajam pasaules čempionātam. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Austrālijas vienaudžiem, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē. Vēl šajā apakšgrupā cīnīsies arī Argentīnas un Taivānas valstsvienības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

­ ­ Šīs komandas spēlēs B apakšgrupā.

Tikmēr A apakšgrupā spēlēs Krievija, Polija, Brazīlija un Tunisija, C grupā ielozēja Lietuvu, Horvātiju, Kanādu un Dienvidkoreju, bet D apakšgrupā spēkus samēros ASV, Serbijas, Ķīnas un Ēģiptes valstsvienības.

Kā ziņots, pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 30.jūnija līdz 10.jūlijam risināsies tajās pašās zālēs, kur 2009.gadā tika aizvadīts Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrs - Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Latvijas U-19 izlase čempionāta pirmā posma cīņas aizvadīs Valmierā, savukārt Lietuvas jaunie basketbolisti spēlēs Liepājā. Pirmajā posmā A un B apakšgrupu komandas spēlēs Valmierā, bet C un D grupas cīņas aizvadīs Liepājā.

Katras apakšgrupas trīs labākās komandas otrajā posmā izveidos divus sešniekus, kuru spēles no 4. līdz 6. jūlijam notiks Rīgā. Ceturtdaļfinālam kvalificēsies katras grupas četras spēcīgākās komandas. Izšķirošās spēles no 8. līdz 10. jūlijam notiks Rīgā. Savukārt komandas, kas apakšgrupās ieņems pēdējo vietu, 4. un 5.jūlijā Liepājā cīnīsies par 13.-16.vietu.

Kā ziņots, aizvadītajā vasarā Latvijas U-18 basketbola izlase galvenā trenera Ziedoņa Jansona vadībā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

Pasaules U-19 čempionāti notiek kopš 1979. gada. Līdz 2007. gadam tos rīkoja reizi četros gados, bet tagad Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) pārgājusi uz divu gadu ciklu. Latvijā notiks desmitais turnīrs. Iepriekš par čempioniem visvairāk reizes kļuvusi ASV komanda, kas uzvarējusi četros turnīros. 1983. gadā otro vietu PSRS izlases sastāvā izcīnīja Igors Miglinieks.

1999. gada pasaules čempionātā piedalījās arī Latvijas U-19 izlase, kas izcīnīja devīto vietu. Toreiz Raitis Grafs tika atzīts par čempionāta labāko centra spēlētāju.

LETA

­