Oskaram Bārtulim pēc savainojuma sezona, visticamāk, ir beigusies
Hokejs

Oskaram Bārtulim pēc savainojuma sezona, visticamāk, ir beigusies

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" aizsargs Oskars Bārtulis kreisā pleca traumas dēļ šosezon, iespējams, vairs nevarēs doties laukumā.

Oskaram Bārtulim pēc savainojuma sezona, visticamā...

Viss liecina par to, ka Oskara Bārtuļa pleca savainojums ir ļoti nopietns.
Viss liecina par to, ka Oskara Bārtuļa pleca savainojums ir ļoti nopietns.

Pagaidām gan tam oficiāls apstiprinājums vēl nav un varētu tikt sagaidīts ceturtdien.

Trešdien sākotnēji "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrens paziņoja, ka Bārtulim ir "kreisā pleca nestabilitāte" un viņam ceturtdien tiks veikti papildus testi.

Tomēr vēlāk TSN ziņoja, ka latvietis šosezon vairs nevarēs spēlēt.

Kā ziņots, Bārtulis traumu guva otrdien notikušajā spēlē, kurā "Flyers" savā laukumā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Fīniksas "Coyotes" vienībai. Bārtulis laukumā pabija tikai pirmajā trešdaļā un pāris sekundes otrajā trešdaļā, uz ledus pavadot sešas minūtes un 39 sekundes. Viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Vienā no epizodēm pašā otrā perioda sākumā jau pēc tiesneša svilpes pretinieku vienības spēlētājs Skotijs Apšels rupji uztriecās virsū Bārtulim, kā dēļ latvietis nokrita uz ledus, atsitoties arī pret bortu, kur pavadīja apmēram minūti, vēlāk ar komandas ārsta palīdzību pametot laukumu un dodoties uz ģērbtuvēm.

Tagad "Flyers" komandai līdz pirmdienas transfēru termiņu noslēgumam var nākties meklēt jaunu aizsargu, jo vienībai palikuši tikai seši veseli aizsardzības spēlētāji.

Pirms paziņojuma, ka Bārtulim šī sezona, iespējams, beigusies "Flyers" trešdien neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietoja krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, atbrīvojot vietu algu griestos. Tomēr Holmgrens vēlāk atbrīvošanos no Žerdeva nesaistīja ar maiņas meklēšanu Bārtulim.

Arī no fārmkluba Adirondakas "Phantoms", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), "Flyers" praktiski pieejami tikai divi aizsargi - Denijs Sivrets un Ēriks Gustafsons.

Šosezon Bārtulis no "Flyers" komandas sastāva izkonkurēja Metu Volkeru, tomēr arī Volkers viņu nevar nomainīt, jo hokejists guvis kājas traumu un tiks veikta neliela operācija, kas liegs viņam atgriezties laukumā aptuveni mēnesi.

Pats Apšels par pārkāpumu pret Bārtuli saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju. Šajā laikā Apšels nesaņems arī algā paredzētos 24 193,54 dolārus (12 435 latus).

Apšels varēs atgriezties laukumā 1. martā, kad "Coyotes" spēkosies ar latvieša Kārļa Skrastiņa pārstāvēto Dalasas "Stars" komandu.

Kā ziņots, pirms mača ar "Coyotes" komandu Bārtulis bija "Flyers" septītais aizsargs un laukumā nebija devies iepriekšējās 17 komandas spēlēs.

Iespēja Bārtulim radās, jo svētdienas spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu kreisā ceļgala traumu guva 39 gadus vecais aizsargs Šons O'Donels, kurš pretēji prognozētajam ierindā, visticamāk, atgriezīsies jau uz vienības nākamo spēli.

Šosezon Bārtulis "Flyers" komandas sastāvā aizvadījis 13 spēles. Latviešu aizsargs šajos mačos nopelnījis četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -4.

NHL kopvērtējumā "Flyers" ar 84 punktiem 60 spēlēs ir pirmajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Rupjība pret Oskaru Bārtuli:

LETA/Foto: AFP/LETA