Izlasē nespēlēs arī Lauris Dārziņš?

Izlasē nespēlēs arī Lauris Dārziņš?

Jauns.lv

Hokeja portāls icebox.lv savā publiskās komunikācijas tīklā twitter.com raksta, ka, pēc viņu rīcībā esošās informācijas, šogad pasaules čempionātā nespēlēs arī Rīgas “Dinamo” aizvadītās sezonas rezultatīvākais hokejists Lauris Dārziņš.

Izlasē nespēlēs arī Lauris Dārziņš?...
Ļoti iespējams, ka šogad pasaules čempionātā Latvijas izlasei nāksies iztikt bez viena no līderiem Laura Dārziņa.
Ļoti iespējams, ka šogad pasaules čempionātā Latvijas izlasei nāksies iztikt bez viena no līderiem Laura Dārziņa.

Precīzi iemesli Dārziņa iespējamai nespēlēšanai pagaidām netiek minēti, taču ticamākais variants esot nogurums.

Kā ziņots, oficiālus atteikumus spēlēšanai izlasē ir pauduši Jānis Sprukts, kurš ir noguris pēc smagās sezonas, un Rodrigo Laviņš, kurš, pēc treneru uzskatiem, nav starp komandas līderiem, tāpēc nevēlas “aizņemt” kāda gados jaunāka hokejista vietu. Tāpat veselības problēmu dēļ čempionātā,  nespēlēs Guntis Galviņš, kurš sezonas pēdējos mačos aizvadīja, lietojot pretsāpju līdzekļus, bet tagad vēlas izārstēt savainojumu.Uz jautājuma zīmes ir arī Aleksandra Ņiživija un Mārtiņa Karsuma dalība, jo hokejisti ir tikko pārcietuši operācijas un viņu rehabilitācijas laiks var patraucēt pilnvērtīgi sagatavoties pasaules čempionātam, kas jau 29. aprīlī sāksies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē.

Interesanti, ka visi šie hokejisti, kas ir izkrituši ārā no izlases ierindas, ir Rīgas “Dinamo” pārstāvji, kuri augsta līmenī un savu līdzjutēju atbalstīti ir spēlējuši visu sezonu. Iespējams, ka galvenais iemesls nespēlēšanai ir hokeja “pārēšanās” sezonas garumā un nevēlēšanās riskēt ar savainojumiem un iekrāt papildu nogurumu pasaules čempionātā, kas var ietekmēt hokejistu sniegumu un līdz ar to arī nākamo līgumu. Dārziņam gan spēkā ir līgums ar Rīgas „Dinamo” arī uz nākamo sezonu, bet Spruktam un Laviņam tādu nav.

Dinamo Rīga uzvar Maskavu

Savainojumu dēļ pasaules čempionātā, visticamāk, nespēlēs arī KHL kluba Novokuzņeckas “Metallurg” aizsargs Aleksandrs Jerofejevs un NHL vienību Filadelfijas “Flyers” pārstāvošais Oskars Bārtulis.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Lauris Dārziņš kļuva par Rīgas “Dinamo” regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju un labāko vārtu guvēju. Aizvadītajās 45 spēlēs Dārziņš guva 21 vārtus un atdeva 23 rezultatīvas piespēles. Gagarina kausa izcīņas 11 mačos Lauris guva piecus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. Viens no tehniskākajiem “Dinamo” uzbrucējiem piedalījās arī KHL Zvaigžņu spēlē, kurā guva vienus vārtus. Pēc lieliskās sezonas par Dārziņa pakalpojumiem nopietni interesi izrāda vairāki vadošie KHL klubi, kuri vēlējās uzbrucēju iegūt jau uz šīs sezonas izslēgšanas spēlēm. Nav izslēgts, ka iespējamā atteikšanās no spēlēšanas izlasē ir saistīta ar nogurumu un bažām, ka neizdosies nospēlēt tik veiksmīgi, kā tas izdevās KHL sezonas laikā.


Rīgas Dinamo saka paldies līdzjutējiem

kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA