Lauris Dārziņš par “Dinamo” pamešanu neko nezina

Lauris Dārziņš par “Dinamo” pamešanu neko nezina

Jauns.lv

Aizvadītās sezonas Rīgas “Dinamo” rezultatīvākais spēlētājs Lauris Dārziņš intervijā portālam sportacentrs.com pastāstīja, ka pašlaik viņa statuss klubā nav mainījies, kas nozīmē, ka spēkā ir līgums ar Latvijas klubu arī uz nākamo sezonu.

Lauris Dārziņš par “Dinamo” pamešanu neko nezina...
Pats Lauris Dārziņš atzīst, ka vienīgais iemesls, kāpēc viņš netrenējas, ir atsvaidzinātais vēdera muskuļa savainojums.
Pats Lauris Dārziņš atzīst, ka vienīgais iemesls, kāpēc viņš netrenējas, ir atsvaidzinātais vēdera muskuļa savainojums.

Kā ziņots, pirmdien Rīgas “Dinamo” padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pastāstīja, ka vienu no aizvadītās sezonas līderiem Lauri Dārziņu noturēt komandā būšot ļoti grūti, jo spēlētājam esot “ambīcijas un piedāvājumi”. Šāds komentārs šķiet ļoti interesants, jo Dārziņam ir spēkā līgums ar Latvijas klubu arī uz nākamo sezonu. No tā izriet, ka hokejistam vai nu ir līgumā punkts, ka klubs nedrīkst likt šķēršļus pārejai uz augstāku līmeni – NHL (to, ka dažiem dinamiešiem līgumos ir tādi punkti, apstiprinājis arī kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs), vai “Dinamo” ir saņēmis piedāvājumu, kas viņus apmierina, par hokejista pārpirkšanu no kādas citas komandas. Kā ziņo Krievijas mediji, Dārziņa aptuvenā vērtība hokeja tirgū svārstās no 300 līdz 500 tūkstošiem eiro. Jāpiebilst, ka Rīgas “Dinamo” vēl ne reizi nav pārdevuši savu spēlētāju. Par Dārziņu jau pirms izslēgšanas spēlēm interesējās divi KHL superklubi Kazaņas “Ak Bars” un Ufas “Salavat Julajev”. Pirmie pat bija gatavi apmaiņā atdot Rīgas “Dinamo” pirmo divu sezonu uzbrukuma līderi Marselu Hosu. Pēc neoficiālas informācijas, šie abi klubi joprojām ir saglabājuši interesi par Latvijas izlases uzbrucēju.

Intervijā izlases treniņa laikā, kurā gan Dārziņš vēl nepiedalījās, pastāstīja pats hokejists: “Par juridiskajām lietām atbild aģents. No savas puses es varu pateikt, ka nav nekādu izmaiņu. Iespējams, nav iespējams. Tā visa ir fantazēšana. Ja man jāatbild, manā statusā izmaiņu nav.”

Dinamo Rīga uzvar Maskavu

Tāpat uzbrucējs pastāstīja, ka viņa netrenēšanās iemesls ar valstsvienību ir atsvaidzinātais vēdera muskuļa savainojums, kura dēļ decembrī Lauris nepalīdzēja Rīgas “Dinamo”: “Šī sezona man sanāca ļoti smaga. Pirms sezonas gūtā rokas savainojuma dēļ nevarēju kā nākas sākt sezonu, pēc tam izlaidu visu decembri vēdera muskuļa traumas dēļ, ko tagad esmu atkal nedaudz pastiepis. Tagad negribas īpaši forsēt, bet, kad būs zaļā gaisma no ārstiem, tad spēlēšu. Nav arī tik traki, pašlaik trenējos svaru zālē, un, kad būšu tuvu atlabšanai, tad arī ārsti to redzēs, un es pievienošos komandai uz ledus.”

Tāpat Dārziņš smejot atzīst, ka ar apdrošināšanu no Latvijas Hokeja federācijas puses visam ir jābūt visam kārtībā, citādāk viņa aģents nemaz neļautu atrasties valstsvienības treniņā.

Lauris ar smaidu sejā nekautrējas atzīt arī to, ka šobrīd sportiskā forma viņam nav augstākajā līmenī: “Pats jūtos sūdīgi. (Smejas) Protams, pēc sezonas pavadījām laiku ar ģimenēm, nedaudz atpūtāmies no sporta. Neviens necentās sevi noturēt top formā, jo to izdarīt divus mēnešus no vietas ir neiespējami. Kaujas apstākļos, protams, es sevi neesmu pārbaudījis, un šobrīd nav tās labākās sajūtas, bet vēl ir laiks, un cerams, ka jau drīzumā varēšu startēt.”

Tāpat sportacentrs.com izdevās sazināties arī ar citu savainoto izlases hokejistu Mārtiņu Karsumu, kurš noliedza izskanējušās bažas, ka hokejistam atlabšana pēc ceļgala operācijas noritot lēnāk, nekā paredzēts. Karsums pēc neilga treniņa trenažieru zālē esot bijis smaidīgs un pastāstījis, ka lietas virzās uz labo.

Ar izlasi savainojumu dēļ pilnvērtīgi netrenējas arī Aleksandrs Ņiživijs un Arvīds  Reķis, tomēr izlases treneri ir diezgan droši par šo hokejistu gatavību spēlēt pasaules čempionātā, kurš no 29. aprīļa līdz 14. maijam norisināsies Slovākijā.

Pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlases spēlēs vienā grupā ar pasaules čempioniem Čehiju un diviem pagājušā čempionāta ceturtdaļfinālistiem Somiju un Dāniju.

Latvijas hokeja izlasei savainojumu dēļ šajā pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt Oskars Bārtulis, Aleksandrs Jerofejevs un Guntis Galviņš, noguruma dēļ izlasē šogad nespēlēs Jānis Sprukts, bet Rodrigo Laviņš vienojies ar valstsvienības ģenerālmenedžeri Sandi Ozoliņu, ka šogad uz vietu sastāvā nepretendēs.

kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA