NHL čempionu vārtsargs spēles laikā sarīko derības ar kādu skatītāju
Hokejs

NHL čempionu vārtsargs spēles laikā sarīko derības ar kādu skatītāju

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas čempionvienības Čikāgas "Blackhawks" rezerves vārtsargs Mārtijs Turko spēles laikā iesaistījies derībās ar pretinieku komandas līdzjutēju.

NHL čempionu vārtsargs spēles laikā sarīko derības...
Interesanti, vai NHL vadība ir informēta par nelikumīgu derību veikšanu uz Čikāgas „Blackhawks” soliņa vārtsarga Mārtija Turko izpildījumā.
Interesanti, vai NHL vadība ir informēta par nelikumīgu derību veikšanu uz Čikāgas „Blackhawks” soliņa vārtsarga Mārtija Turko izpildījumā.

Otrdien aizvadītajā regulārā čempionāta mačā, kurā "Blackhawks" izbraukumā ar 1:2 piekāpās Monreālas "Canadiens" komandai, Turko, atrodoties uz komandas soliņa, pieņēma kāda līdzjutēja likmi par pieciem dolāriem (2,45 latiem).

Derību dalībnieks un "Canadiens" komandas sezonas biļešu īpašnieks zvanīja uz Monreālas radio un pastāstīja, ka derības sākās pēc Monreālas komandas spēlētāja Maika Kamaljēri mača pirmajiem gūtajiem vārtiem. "Es ar viņu saderēju, ka "Blackhawks" komanda nespēs gūt vārtus šajā spēlē," teica derību dalībnieks. "Kad viņi guva vārtus, es caur stikla spraugu Turko iedevu piecus dolārus, kurus viņš paņēma, jautājumus neuzdodot. Uz tās es uzrakstīju "Canadiens" rullē" ("Habs rules")."

"Otrajā trešdaļā piedāvāju viņam trīskāršot likmi, bet neviens vārtus neguva. Es viņam piedāvāju koeficentu 5:1, ka "Canadiens" uzvarēs un viņš piekrita. Kad Monreālas komanda uzvarēja papildlaikā, viņš man atdeva manis aprakstītos piecus dolārus.Uz banknotes bija nosvītrots "Habs rules" un uzrakstīts "Turko rullē" ("Turco rules")," stāstīja līdzjutējs.

Tikmēr Turko pastāstīja, ka atdevis līdzjutējam viņa naudu. "Es viņam atdevu viņa piecus dolārus un uzrakstīju kaut ko atpakaļ," mājaslapai "ESPNChicago.com" teica vārtsargs.

Radio sižets par notikušo:

"Blackhawks" komanda NHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 95 punktiem 80 spēlēs ir astotajā vietā, bet tikpat punktu ir arī pozīciju augstāk esošajai Anaheimas "Ducks". Savukārt devītajā vietā ar 93 punktiem 81 spēlē ir latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames", bet desmitā ar 93 punktiem 80 cīņās ir latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" vienība.

Kā ziņots, pēc 82 regulārā čempionāta spēlēm Stenlija kausa izcīņai kvalificēsies tikai astoņas spēcīgākās konferenču komandas.

LETA/Foto: AFP/LETA