Šosezon dramatiski samazinājies eiropiešu īpatsvars NHL
Hokejs

Šosezon dramatiski samazinājies eiropiešu īpatsvars NHL

Jauns.lv

Pagājušajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā samazinājies spēlētāju skaits no Eiropas valstīm, kas ir mazākais pēdējo 11 gadu laikā, kad pasaules spēcīgākajā līgā palielinājies tikai Zviedrijas hokejistu skaits, informēja Starptautiskā hokeja federācija.

Šosezon dramatiski samazinājies eiropiešu īpatsvar...

Vienīgais latvietis, kurš šogad tika pie reguālās spēlēšanas NHL bija Kārlis Skrastiņš
Vienīgais latvietis, kurš šogad tika pie reguālās spēlēšanas NHL bija Kārlis Skrastiņš

Šī ir debijas sezona 139 NHL spēlētājiem, taču tikai 36 bijuši no Eiropas. Tikai divi debitanti bijuši no Somijas un Čehijas, tikai viens no Slovākijas. Toties seši bijuši no Krievijas, bet 16 NHL debitanti pārstāvēja Zviedriju.

Ārzemnieku procents NHL ir mazākais kopš 1999. gada. Palielinājies tikai zviedru hokejistu skaits - līdz 63.

NHL šajā sezonā spēlējuši 42 čehi, 33 krievi, 30 somi, 15 slovāki, deviņi vācieši, seši dāņi un šveicieši, četri baltkrievi un latvieši, trīs austrieši, divi norvēģi, slovēņi un ukraiņi, pa vienam francūzim, kazaham un lietuvietim.

Latviju aizvadītajā NHL regulārajā sezonā pārstāvēja Kārlis Skrastiņš (74 spēles Dalasas ''Stars''), Oskars Bārtulis (13 spēlēs Filadelfijas ''Flyers''), Artūrs Kulda (divas spēles Atlantas ''Thrashers'') un Raitis Ivanāns (viena spēle Kalgari ''Flames'').

Tikai Kulda pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā Slovākijā. Bārtulim un Ivanānam ir savainojumi, bet Skrastiņš nevēlas spēlēt izlasē pirms viņam nav jauna līguma ar klubu.

BNS/Foto: AFP/LETA