Citi sporta veidi
2011. gada 14. jūnijs, 07:38

No Latvijas "bīčistiem" tikai Pļaviņš/Šmēdiņš sāk pasaules čempionātu ar uzvaru

Jauns.lv

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pirmdien vēlu vakarā pasaules čempionātu (PČ) Romā sāka ar uzvaru pār Sergeju Prokopjevu/Juriju Bogatovu (Krievija).

Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja ar 2:0 (21:18, 21:16), liecina organizatoru informācija. Trešdien viņi tiksies ar Rivo Vesiku/Karlu Jāni (Igaunija), bet ceturtdien ar Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu.

Pļaviņš/Šmēdiņš bija vienīgā Latvijas komanda, kas guva uzvaru pirmajā spēlē. Nedaudz agrāk Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar 1:2 (17:21, 21:15, 11:15) zaudēja Paolo Nikolai/Mateo Martino no Itālijas. Otrdien viņiem jāspēlē ar Petru Benešu/Premislu Kubalu (Čehija), trešdien ar Stefanu Gunnarsonu/Hannesu Brinkborgu (Zviedrija).

Savukārt Inguna Minusa un Inese Jursone savā pirmajā spēlē ar 1:2 (18:21, 21:14, 13:15) pirmdien zaudēja Katrīnai Gīlenai un Līzbetei Muhai no Beļģijas. Otrdien jāspēlē ar Andželu Akersu un Nikoli Branagu (ASV), bet trešdien ar Danielu Džoriju un Džūliju Mormoli (Itālija).

Grupu turnīrā 48 komandas sadalītas 12 grupās pa četrām. Izslēgšanas turnīrā no sešpadsmitfināla iekļūs 32 labākās. PČ notiek ik pēc diviem gadiem. 2009. gadā Stavangerā (Norvēģijā) vīriešu turnīrā par pasaules čempioniem kļuva vācieši Jūliuss Brinks un Jonass Rekermans, bet dāmu turnīrā - amerikānietes Eiprila Rosa un Dženifera Kesija-Bosa.

PČ finišēs svētdien.

BNS