Futbols
2011. gada 20. jūnijs, 13:55

Skonto UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā tiksies ar Polijas čempioniem Krakovas Wisla

Jauns.lv

2010.gada Latvijas čempionvienība futbolā "Skonto" nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar Polijas spēcīgāko vienību Krakovas "Wisla".

"Skonto" futbolisti tika ievietoti tā sauktajā neizsēto komandu pulkā. Otrajā kvalifikācijas kārtā vienības pretinieki varēja būt Borisovas BATE (Ukraina), "Rosenbrog" (Norvēģija), Helsinku HJK (Somija), "Malmo FF" (Zviedrija) un "Shamrock Rovers" (Īrija).

Visas komandas ir attiecīgo valstu čempiones.

Tikmēr pirmajā kvalifikācijas kārtā divas ceļazīmes uz otro kārtu sadalīs Luksemburgas, Maltas, Andoras un Sanmarīno čempionvienības.

Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmie mači tiks aizvadīti 12. un 13. jūlijā, bet atbildes spēles notiks 19. un 20. jūlijā.

"Skonto" un "Wisla" dueļa pirmā cīņa notiks Rīgā, bet atbildes mačs norisināsies Krakovā.

Otrās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs trešajā kvalifikācijas kārtā, kuras spēcīgākās vienības garantēs vietu "play-off" kārtā. Tikai "play-off" kārtas uzvarētāji iekļūs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudētāji startēs UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Pirmdien savus pretiniekus UEFA Eiropas līgas turnīrā uzzinās arī "Ventspils", "Liepājas metalurga" un Daugavpils "Daugava" komandas.

"Daugavai" UEFA Eiropas līgas sezona būs jāuzsāk jau no pirmās kvalifikācijas kārtas, kur tā būs neizsēto komandu skaitā. Šajā kārtā iespējama tikšanās ar "Elfsborg" (Zviedrija), "Tromso" (Norvēģija), Espo "Honka" (Somija), "Reykjavik" (Īslande) un "The New Saints" (Velsa).

Tikmēr "Ventspils" un "Liepājas metalurga" komandas Eiropas līgā sāks spēlēt no otrās kvalifikācijas kārtas, kurā "Ventspils" būs izsēto pulkā, bet "Liepājas metalurgs" neizsēto komandu skaitā.

UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas mači notiks 30.jūnijā un 7.jūlijā, bet otrās kārtas spēles risināsies 14. un 21. jūlijā.

LETA