Zane Tamane ir sasitusi muguras muskuli
Basketbols
2011. gada 27. jūnijs, 00:36

Zane Tamane ir sasitusi muguras muskuli

Jauns.lv

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Zane Tamane Eiropas čempionāta otrā apakšgrupu posma F grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē sasitusi muguras muskuli, liecina pagaidām vēl oficiāli neapstiprināta informācija.

Tas gan centra pozīcijas spēlētājai, visticamāk, neliegs piedalīties trešdienas vakarā paredzētajā ceturtdaļfināla spēlē.

Svētdien notikušajā mačā, kurā Latvijas izlase ar 70:74 piekāpās Menkalnei, Tamane pēc sadursmes laukumu atstāja trešās ceturtdaļas beigu daļā. Līdz tam viņa bija paspējusi gūt astoņus punktus un izcīnīt desmit atlēkušās bumbas.

"Par Zanes Tamanes savainojumu pilnīgas skaidrības vēl nav, taču domāju, ka viss būs kārtībā. Katrā ziņā ceru, ka tā būs," Latvijas izlases galvenā trenera Georga Dikeulaka teikto pēc mača citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Neskatoties uz nepilni aizvadīto spēli, ar vidēji mačā izcīnītām 10,8 atlēkušajām bumbām Tamane šajā statistikas rādītājā joprojām ir līdere visā turnīrā.

Latvijas izlase izcīnīja otro vietu F apakšgrupā, tāpēc trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika paredzētajā ceturtdaļfinālā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu.

 E grupā pirms pirmdien paredzētās pēdējās kārtas pašlaik līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Lietuvas izlase, Čehija tikusi pie trijām uzvarām, Baltkrievijai un Krievijai ir pa diviem panākumiem, Turcijas kontā ir viena uzvara, bet Lielbritānija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no trešdienas, kad notiks pirmie divi ceturtdaļfināli, bet ceturtdien tiks aizvadītas nākamās divas ceturtdaļfināla spēles. Piektdien notiks pusfināli, bet finālspēle risināsies svētdien.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5. vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA