Basketbols
2011. gada 27. jūnijs, 21:15

Čehijas basketbolistes pieveic Lietuvu, Latvija spēkosies ar Krieviju vai Baltkrieviju

Jauns.lv

Uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta otrā apakšgrupu posma E grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē pirmdien izcīnīja Čehijas izlase, kas ar rezultātu 63:59 (14:22, 21:14, 14:8, 14:15) pieveica Lietuvas valstsvienību.

Līdz ar to kļuva skaidrs, ka Latvijas valstsvienība ceturtdaļfinālā spēkosies ar Baltkrieviju vai Krieviju.

Aizvadītajā mačā uzvarētājām rezultatīvākā ar 26 gūtajiem punktiem bija Eva Vitečkova, bet Katerina Elhotova izcēlās ar 15 punktiem. Tikmēr Lietuvas izlases labā 15 punktus guva Aušra Bimbaite, kamēr Gintare Petronīte pretinieču grozā sameta 11 punktus.

Pēdējā E grupas spēlē pirmdien Turcijas basketbolistes tiksies ar Baltkrievijas valstsvienību.

Ja šajā mačā uzvarēs Baltkrievijas izlase, tad tā kļūs par Latvijas pretinieci ceturtdaļfinālā. Savukārt, ja pie panākuma izdosies tikt Turcijas basketbolistēm, tad latvietes ceturtdaļfinālā spēkosies ar Krievijas valstsvienību.

Pirmajā šīs grupas spēlē pirmdien iepriekšējā čempionāta sudraba medaļu ieguvējas krievietes ar 62:59 pieveica Lielbritānijas valstsvienību.

E grupā pašlaik pa četrām uzvarām piecās spēlēs ir Čehijas un Lietuvas izlasēm, Krievija izcīnījusi trīs uzvaras, Baltkrievijai ir divi panākumi, Turcijas kontā ir viena uzvara, bet Lielbritānija piedzīvojusi tikai zaudējumus. Latvijas izlase izcīnīja otro vietu F apakšgrupā, tāpēc trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika paredzētajā ceturtdaļfinālā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu.

Šobrīd jau zināmi divi ceturtdaļfināla pāri. Trešdien savā starpā tiksies Čehijas un Horvātijas izlases, bet ceturtdien Lietuvas spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Franciju.

E grupas pirmās kārtas spēlēs ceturtdien Lietuva ar 64:63 pieveica Lielbritāniju, Baltkrievijas izlase ar 62:51 negaidīti apspēlēja Krieviju, bet Čehija ar 56:51 uzvarēja Turcijas basketbolistes. Savukārt otrajā kārtā sestdien Turcija ar rezultātu 64:57 pieveica Lielbritānijas valstsvienību, Čehija ar 55:69 piekāpās Krievijai, piedzīvojot pirmo zaudējumu turnīrā, bet Lietuva ar 68:50 pārspēja Baltkrieviju.

F grupā noslēguma kopvērtējumā Melnkalne izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs, bet Latvija un Francija izcīnīja pa trijām uzvarām. Horvātija un Spānija tika pie diviem panākumiem, bet Polija palika bez uzvarām. Līdz šim lielākais turnīra pārsteigums ir iepriekšējā Eiropas čempionāta trešās spēcīgākās komandas Spānijas nekvalificēšanās ceturtdaļfinālam.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies otrā posma grupu četras spēcīgākās komandas. E grupas komandas apakšgrupu spēles aizvada Bidgoščā, bet F grupa spēlēja Katovicē.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no trešdienas, kad notiks pirmie divi ceturtdaļfināli, bet ceturtdien tiks aizvadītas nākamās divas ceturtdaļfināla spēles. Piektdien notiks pusfināli, bet finālspēle risināsies svētdien.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5. vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

LETA