Kulda saņēmis piedāvājumu no Vinipegas "Jets". Vismaz 568 700 dolāru
Hokejs

Kulda saņēmis piedāvājumu no Vinipegas "Jets". Vismaz 568 700 dolāru

Jauns.lv

Jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vinipegas "Jets" piedāvājusi Latvijas aizsargam Artūram Kuldam pagarināt līgumu, kas noslēgsies 1. jūlijā.

Kulda saņēmis piedāvājumu no Vinipegas "Jets". Vis...

Jādomā, ka Artūrs Kulda pieņems šo Vinipegas "Jets" piedāvājumu un nākamajā rudenī centīsies iekļūt šī NHL kluba pamatsastāvā.
Jādomā, ka Artūrs Kulda pieņems šo Vinipegas "Jets" piedāvājumu un nākamajā rudenī centīsies iekļūt šī NHL kluba pamatsastāvā.

Pagājušajā sezonā Latvijas hokeja izlases aizsargs pelnīja 517 000 (256 950 latu) ASV dolāru līdz ar to jaunais piedāvājums ir vismaz 568 700 ASV dolāru (282 196 latu).

Tomēr iepriekšējā sezonā Kulda saņēma vien 88 500 ASV dolāru (43 542 latu), jo NHL nospēlēja vien divus mačus, bet pārējo sezonas daļu pavadīja Atlantas "Trashers" vienībā.

Bez Kuldas līgumi piedāvāti aizsargiem: Zakam Bogosjanam un Bretam Festerlingam, kā arī uzbrucējiem: Endrjū Ledam, Bleikam Vīleram, Railijam Holcapfelam, Spenseram Mahačekam un Benam Maksvelam.

Līdz šim Kulda piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, bet nākamajā sezonā tā pārcelsies uz Vinipegu un iegūs "Jets" vārdu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006. gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL aizvadījis tikai sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Kulda "Thrashers" sastāvā piedalījās divās cīņās, bet lielāko daļu sezonas spēlēja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas Čikāgas "Wolves" sastāvā, kurā 69 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles.

1. jūlijā līgums ar Otavas "Senators" komandu beigsies arī latviešu uzbrucējam  , bet ar Dalasas "Stars" vienību līgums noslēgsies aizsargam Kārlim Skrastiņam. Savukārt Raitim Ivanānam joprojām ir spēkā vienošanās ar Kalgari "Flames" komandu, bet Oskars Bārtulis arī nākamajā sezonā būs Filadelfijas "Flyers" vienības īpašums.

kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA