Basketbols
2011. gada 30. jūnijs, 08:16

Latvijas basketbolistu pretiniekiem itāļiem kandidātu skaitā iekļauti trīs NBA spēlētāji

Jauns.lv

Itālijas basketbola izlases kandidātu sastāvā, kas cīnīsies par vietu valstsvienības rindās dalībai Eiropas čempionātā, iekļauti Nacionālajā basketbola līgā (NBA) spēlējošie Danilo Galināri, Andrea Barnjāni un Marko Belinelli.

22 gadus vecais Galināri, kurš pārstāv Denveras "Nuggets" komandu, Itālijas valstsvienībai palīdzēt vēlējās 2007. gada Eiropas čempionātā Spānijā, taču viņš guva savainojumu.

Savukārt Toronto "Raptors" centrs Barnjāni savai valstsvienībai palīdzēja jau aizvadītā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Arī Belinelli, kurš spēlē Ņūorleānas "Hornets" vienībā, Itālijas izlasei palīdzēja aizvadītajā kvalifikācijas turnīrā, kā arī 2006.gadā pārstāvēja savu valsti pasaules čempionātā, kurā viņš vidēji spēlē guva 13,5 punktus.

Tāpat sastāvā iekļauts arī ASV dzimušais Antonio Maestranci, kurš šajā vasarā noslēdza līgumu ar Itālijas čempioniem Sjēnas "Montepaschi".

Aizvadītajā sezonā 27 gadus vecais Maestranci spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Ziemeļilinoisas universitātes sastāvā, kuras sastāvā vidēji guva septiņus punktus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Arī šogad Itālijas izlases galvenais treneris ir "Montepaschi" vadītājs Simone Pjanidžāni.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāts risināsies Lietuvā no 31.augusta līdz 18 septembrim.

Itālijas komandas ielozētas B grupā, kurā tās spēkosies ar Latvijas, Serbijas, Izraēlas, Francijas un Vācijas valstsvienībām.

Kā ziņots, A apakšgrupā salozēja Spāniju, Turciju, Lietuvu, Lielbritāniju, Poliju un otro kvalifikācijas turnīra spēcīgāko komandu, bet C grupā cīnīsies Grieķija, Horvātija, Melnkalne, Maķedonija, Bosnija un Hercegovina, kā arī spēcīgākā kvalifikācijas turnīra valstsvienība.

Savukārt D apakšgrupā spēlēs Slovēnija, Krievija, Beļģija, Gruzija, Bulgārija un Ukraina.

LETA