Londonas spēļu čempione Serēna Viljamsa izstājas jau trešajā kārtā
Serēna Viljamsa zaudējusi cerības šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīt savu piekto zeltu, jo ir izstājusies arī dubultspēlēs, kur spēlē kopā ar māsu.
2016. gada 10. augusts, 10:40

Londonas spēļu čempione Serēna Viljamsa izstājas jau trešajā kārtā

Jauns.lv

Neveiksmi Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa turnīra trešajā kārtā otrdien piedzīvoja sacensību galvenā favorīte un 2012.gada Londonas Olimpiādes čempione Serēna Viljamsa no ASV.

Trešās kārtas mačā 34 gadus vecā Viljamsa ar 4-6, 3-6 piekāpās Ukrainas sportistei Jeļenai Svitoļinai no Ukrainas.

Līdz ar to Viljamsa zaudējusi cerības šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīt savu piekto zeltu, jo kopā ar māsu Venusu pirms pāris dienām nācās izstāties arī no dubultspēļu sacensībām.

"Uzvarēja labākā spēlētāja," pēc cīņas sacīja Viljamsa, kura mačā pieļāva astoņas dubultkļūdas un 37 nepiespiestās kļūdas. "Man bija laba iespēja atkārtot pirms četriem gadiem gūto panākumu, tomēr šoreiz ne viss izdevās, kā es vēlējos. Piedalīšanās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija viens no maniem mērķiem".

Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā Svitoliņa tiksies ar divkārtējo Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Petru Kvitovu no Čehijas, kura ar 4-6, 6-4, 6-4 uzvarēja Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Garvinje Mugurusa no Spānijas otrdien piedzīvoja zaudējumu Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra astototdaļfinālā.

Mugurusa, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, ar 1-6, 1-6 piekāpās Puertoriko tenisistei Monikai Puigai, kura WTA rangā ieņem 34.pozīciju.

Ceturtdaļfinālā Puiga tiksies ar vācieti Lauru Zīgemundu, kura ar 6-4, 6-3 uzveica beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Tāpat astotdaļfinālā ar septīto numuru izliktā amerikāniete Medisona Kīza ar 6-3, 3-6, 6-3 pārspēja spānieti Karlu Suaresu Navarro.

Ceturtdaļfinālā viņa tiksies ar Krievijas tenisisti Darju Kasatkinu, kura astotdaļfinālā ar 7-5, 6-2 pārspēja itālieti Sāru Erani.

Tikmēr vēl vienu ceurtdaļfināla pāri veidos vāciete Angelika Kerbere, kura turnīrā ir izlikta ar otro numuru un Lielbritānijas tenisiste Džoanna Konta, kurai turnīrā ticis desmitais numurs.

Kerbere, kura pasaules rangā ir otrā un šosezon uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonas čempionātā tika līdz finālam, trešās kārtas cīņā pārliecinoši ar 6-0, 7-5 uzvarēja austrālieti Samantu Stosuru, kura pirmajā kārtā no tālākās cīņas izslēdza Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko.

Savukārt Konta, kura WTA rangā ir 13.pozīcijā, ceturtdaļfinālā iekļuva ar 3-6, 7-5, 7-5 uzvarot Svetlanu Kuzņecovu no Krievijas.

Vīriešu turnīrā otrdien astotdaļfinālā iekļuva nu jau sacensību galvenais favorīts un pašreizējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš otrajā kārtā ar 6-3, 6-1 pārspēja Argentīnas tenisistu Huanu Monako.

Nākamajā kārtā Marejs spēkosies ar itāli Fabio Fonjīni, kurš otrajā kārtā ar 4-6, 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja francūzi Benuā Pēru.

Nākamo kārtu sasniedzis arī slavenais spānis Rafaels Nadals, kurš ar 6-3, 6-3 bez lielām grūtībām pārspēja Andreasu Sepi no Itālijas. Spānijas sportists nākamajā kārtā sacentīsies ar Francijas tenisistu Žilu Simonu.

Kā zināms, svētdien zaudējumu jau olimpiskā turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja pasaules ranga pirmais numurs Novāks Džokovičs no Serbijas.

Tikmēr vīriešu dubultspēļu turnīrā zināmi pusfinālisti. Spāņi Nadals un Marks Lopess tiksies ar kanādiešiem Danielu Nestoru un Vaseku Pospisilu, bet amerikāņi Stīvs Džonsons un Džeks Soks mērosies spēkiem ar rumāņiem Florinu Mergea un Horiu Tekau.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko cieta neveiksmi Riodežaneiro olimpisko spēļu pirmajā kārtā.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA