Citi sporta veidi
2011. gada 9. jūlijs, 15:11

Podžus piedzīvo zaudējumu Deivisa kausa izcīņas otrajā mačā ar Dāniju

Jauns.lv

Latvijas jaunais tenisists Mārtiņš Podžus sestdien piedzīvoja zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas otrajā mačā pret Dāniju.

Podžus, kuram šis ir pirmais izsaukums uz Deivisa kausa komandu, ar rezultātu 6-0, 6-1, 5-7, 3-6, 0-6 piekāpās Frederikam Nilsenam, kurš ATP vienspēļu rangā šobrīd ieņem 196. vietu. Savukārt Podžus pašlaik ATP rangā nav iekļuvis.

Līdz ar to visā cīņā rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Vēl sestdien paredzēta dubultspēle, kurā Latviju pārstāvēs Andis Juška, kurš ATP dubultspēļu rangā ieņem 165. vietu, un 185. pozīcijā esošais Deniss Pavlovs. Viņi sacentīsies ar 117. vietā esošo Nilsenu un Tomasu Kromanu, kurš neatrodas ATP dubultspēļu rangā.

Pirmajā dienā piektdien tika aizvadīta tikai viena vienspēle, kurā ATP ranga 400. vietā esošais Juška ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:3), 2-6, 6-2 pieveica Martinu Pēdersenu, kurš ATP vienspēļu rangā pašlaik neatrodas.

Šai cīņai bija jāsākas plkst.13 pēc Latvijas laika, tomēr tās sākumu krietni aizkavēja lietus. Mačs sākās tikai plkst.19, līdz ar to uz sestdienu tika pārcelta cīņa starp Podžus un Nilsenu.

Savukārt svētdien sacensības noslēgsies ar divām vienspēlēm. Tajās Juškam paredzēts mačs ar Nilsenu, bet Podžus ar Pēdersenu, tomēr šo maču dalībnieki vēl var mainīties.

Vēl uz Latvijas komandu izsaukts Artūrs Kazijevs, kurš ATP vienspēļu rangā ieņem 1737. vietu.

Kā zināms, Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis šoreiz atkal komandai nepalīdz, jo ir devies uz ASV, kur gatavosies sezonai un cietā seguma laukumiem, bet Kārlis Lejnieks nolēmis likt punktu profesionālā tenisista karjerai.

Kā ziņots, Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas mačā martā Latvija ar 4-1 pieveica Grieķiju, bet Dānija ar 3-2 pārspēja Monako.

Šīs cīņas zaudētājiem Deivisa kausa sezona būs noslēgusies, bet uzvarētāji izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā sacentīsies ar Igaunijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas dueļa uzvarētājiem.

Šajā duelī pēc pirmās dienas rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Latvija nespēja nosargāt vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, ar 1-4 zaudējot Ukrainai un ar 2-3 piekāpjoties Polijai.

Latvijas Deivisa kausa izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja otro reizi vēsturē, otro reizi izkrītot no tās jau pirmajā gadā.

LETA