Citi sporta veidi
2011. gada 12. jūlijs, 21:38

Dienvidsudānas sportisti varēs piedalīties Londonas olimpiādē, taču ne zem sava karoga

Jauns.lv

Pasaulē jaunākās valsts Dienvidsudānas sportisti varēs piedalīties 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā, taču, visticamāk, ne zem savas valsts karoga.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) noteikumi paredz, ka tā atzīst jebkuru valsti, ja vien to ir atzinusi Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO). Taču, lai kļūtu par pilntiesīgu SOK dalībnieci, Dienvidsudānai ir jānodibina sava nacionālā olimpiskā komiteja.

SOK norāda, ka nacionālo olimpisko komiteju konstitūcijas izstrāde un izveide ir salīdzinoši ilgs process, tāpēc pastāv iespēja, ka līdz olimpisko spēļu sākumam 2012. gada 27. jūlijā Dienvidsudāna vēl oficiāli nekļūs par SOK dalībnieci. Taču, tas nenozīmēs, ka Dienvidsudānas sportisti nevarētu startēt Londonā, taču tad tas notiks zem citas valsts krāsām.

Jau ziņots, ka Dienvidsudāna, kuras iedzīvotāji referendumā pirms pusgada nobalsoja par atdalīšanos no Sudānas, sestdien proklamēja neatkarību. Dienvidsudānu kā neatkarīgu valsti jau ir atzinusi Eiropas Savienība un tādas lielvalstis kā ASV, Krievija un Ķīna. Savukārt ANO Dienvidsudānu atzīs ceturtdien, kad notiks Ģenerālā asambleja.

BNS