Citi sporta veidi
2011. gada 27. jūlijs, 03:33

Latvijas beisbola izlasei zaudējums pirmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē

Jauns.lv

Zaudējumu 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas beisbola izlase.

Aizvadītajā cīņā Latvija ar rezultātu 2-9 piekāpās Austrijas valstsvienībai.

Nākamajā A apakšgrupas mačā Latvijas izlase trešdien spēkosies ar Polijas beisbolistiem, kas savā pirmajā spēlē pirmdien ar 5-10 piekāpās Slovākijai.

Vēl šajā grupā cīnās arī Beļģijas valstsvienība.

2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies tikai apakšgrupas uzvarētāji.

Šobrīd dalību finālturnīrā sev jau ir nodrošinājušas iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Itālija, turnīra rīkotāja Nīderlande, kā arī Čehija, Francija, Vācija, Grieķija un Zviedrija.

Atlikušās piecas ceļazīmes uz finālturnīru tiks sadalītas piecās Eiropas pilsētās šajā nedēļā.

Latvijas beisbola izlase gatavošanos dalībai kvalifikācijas turnīrā sāka 16. jūlijā. Šogad Latvijas komandu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram gatavoja treneris Kristaps Aldins no ASV, kurš strādā Hārvarda universitātē par trenera asistentu.

Jāpiebilst, ka 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs Latvijas beisbola izlasei ir otrās oficiālās sacensības neatkarīgās Latvijas vēsturē.

Kā ziņots, Latvijas beisbola valstsvienība piedalījās arī 2007. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, piedzīvojot zaudējumu visās četrās apakšgrupas spēlēs.

LETA