Pļaviņam/Šmēdiņam piektā vieta Eiropas čempionātā
Citi sporta veidi

Pļaviņam/Šmēdiņam piektā vieta Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš sestdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīra astotdaļfināla mačā, turnīru noslēdzot dalītā piektajā vietā.

Pļaviņam/Šmēdiņam piektā vieta Eiropas čempionātā...
Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam šogad neizdevās atkārtot iepriekšējā gada panākumus Eiropas čempionātā.
Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam šogad neizdevās atkārtot iepriekšējā gada panākumus Eiropas čempionātā.

Ar augsto piekto numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš ar 0-2 (17:21, 17:21) zaudēja vāciešiem Jūliusam Brinkam un Jonasam Rekermanam, kuriem turnīrā pirmais numurs, nespējot iekļūt pusfinālā.

Jau vēstīts, ka pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Pļaviņš/Šmēdiņš pārliecinoši ar 2-0 (21:14 un 21:16) uzvarēja norvēģus Vēgaru Hoidālenu un Geiru Eitūnu, kas izlikti ar 30.numuru, savukārt vēl viens Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar 1-2 (21:18, 20:22, 11:15) piekāpās vāciešiem Davidam Klempereram un Erikam Korengam, kuri izlikti ar 14 numuru.

Ar 18.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins čempionātu noslēdza dalītā 17.vietā.

Savukārt otrajā kārtā Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-0 (21:18, 21:17) uzvarēja šveiciešus Filipu Gabatulēru un Janu Šnideru, kuriem piešķirts 23. numurs un kuri apakšgrupas spēļu ietvaros ar 2-1 (21:17, 17:21, 15:12) uzvarēja citu Latvijas duetu - Toms Šmēdiņš/Artis Caics.

Kā ziņots, apakšgrupu spēlēs Pļaviņš/Šmēdiņš savā grupā ar divām uzvarām ieņēma otro vietu, Samoilovs un Sorokins ar vienu panākumu savā grupā palika trešajā vietā, bet Toms Šmēdiņš/Caics, piedzīvojot trīs zaudējumus, palika pēdējā, ceturtajā vietā apakšgrupā, sacensības noslēdzot dalītā 25.vietā.

Apakšgrupu uzvarētāji automātiski iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, otrajās un trešajās vietās palikušajām komandām bija jāpiedalās pirmajā kārtā, bet ceturtajā pozīcijā palikušie pāri sacensības noslēdza dalītā 25.vietā.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Inguna Minusa un Inese Jursone, kas viņām turnīru ļāva noslēgt dalītā 17.vietā.

Pagājušā gada Eiropas čempionāta finālposmā Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu pusfināla mačā, Samoilovs/Sorokins un Minusa/Jursone izstājās ceturtdaļfinālā, bet Toms Šmēdiņš/Caics ieņēma pēdējo, ceturto vietu savā apakšgrupā, noslēdzot sacensības.

LETA/Foto: fivb.org