Basketbols
2011. gada 18. augusts, 11:58

"Ventspils" basketbolisti pārbaudes spēlēs tiksies ar Lietuvas, Krievijas un Ukrainas klubiem

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pagājušā gada vicečempioni "Ventspils", gatavojoties jaunajai sezonai, pārbaudes spēlēs tiksies ar Lietuvas, Krievijas un Ukrainas klubiem, vēsta vienības mājaslapa internetā.

Pirmā pārbaudes spēle ir gaidāma 25. augustā, kad plkst.17 Klaipēdā "Ventspils" tiksies ar vietējo "Neptunas" vienību, kurā spēlē Latvijas basketbolists Artūrs Brūniņš.

Nākamajās divās nedēļās Klaipēdā un Sventājā paredzētas vēl piecas pārbaudes spēles ar Maskavas apgabala "Triumf" no Krievijas, kas iegādājies īpašu licenci spēlēšanai Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā, Ukrainas vienību Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT", kurā spēlē Latvijas basketbolists Rinalds Sirsniņš, un Kijevas "Budiveļņik", kas ir Ukrainas čempioni, kā arī "Šiauliai" no Lietuvas un šīs valsts pagājušās sezonas vicečempioniem Viļņas "Lietuvos rytas".

Komanda pašlaik meklē divus ārējās līnijas spēlētājus, tāpēc paredzams, ka uz pirmajām pārbaudes spēlēm Lietuvā dosies daudz jauno basketbolistu. Viņu vidū ir Latvijas U-19 izlases spēlētāji Dāvis Čoders un Kārlis Apsītis, valstsvienības kandidāts Andrejs Gražulis, kā arī U-20 izlases pārstāvji Dāvis Lejasmeiers un Uģis Pinete, kā arī Ervīns Jonāts ("Ogre").

Kopā ar viņiem trenējas Artūrs Strēlnieks, savainojumu dēļ iepriekšējā sezonā nespēlējušais Ronalds Zaķis un trīs komandas jaunieguvumi - Džamars Jangs, Stīvens Grejs un Sems Vilards. Savukārt Latvijas izlases rindās Eiropas čempionāta finālturnīram turpina gatavoties valstsvienības kandidāti Jānis Strēlnieks, Artūrs Bērziņš, Lauris Blaus un Mārtiņš Meiers.

Savu līdzjutēju priekšā ventspilnieki atrādīsies septembra otrajā pusē.

Kā zināms, "Ventspils" komandu nākamajā sezonā vadīs Gundars Vētra, bet viņa palīgs darbā būs līdzšinējais "Latvijas Universitātes" (LU) komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Savukārt komandas ģenerālmenedžera un valdes priekšsēdētāja amatos atgriezies Ralfs Pleinics.

Aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" basketbolisti ar 3-4 zaudēja "VEF Rīga" komandai.

LETA