Basketbols

NBA basketbolisti ar līgumiem lokauta laikā nevarēs spēlēt Ķīnā

Jauns.lv

Ķīnas Basketbola asociācija (CBA) aizliegusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem, kuriem ir līgumi ar kādu NBA klubu, lokauta laikā spēlēt Ķīnas komandās, piektdien vēstīja vietējie mediji.

NBA basketbolisti ar līgumiem lokauta laikā nevarē...

Tomēr Ķīnas basketbola līgas komandās varēs spēlēt tie NBA spēlētāji, kuri šajā starpsezonā ir brīvie aģenti, taču viņiem Ķīnā nāksies spēlēt visu sezonu, vēsta ziņu aģentūra "Xinhua".

Iepriekš vēlmi spēlēt kādā Ķīnas komandā bija izteikusi Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs un Ņūorleānas "Hornets" līderis Kriss Pols. Abiem basketbolistiem šobrīd spēkā ir līgums ar savām komandām.

Tāpat "Xinhua" vēstīja, ka citus ierobežojumus CBA paziņos pirms gaidāmās sezonas sākuma, kas būs 20. novembrī.

Tiek ziņots, ka CBA patlaban strādā pie tādu noteikumu izveidošanas, lai basketbolisti apšaubāmu iemeslu dēļ nevarētu pamest komandas. Kā piemērs tiek minēts aizdomas par traumu vai nepārbaudītas ģimenes problēmas.

Kā ziņots, NBA lokauts ir iestājies tāpēc, ka klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos.

Kā zināms, NBA komandu īpašnieki jaunajā kolektīvajā līgumā vēlas pārmaiņas algu griestos, īsākus līgumus ar spēlētājiem, mazākus ikgada algu paaugstinājumus, mazākas garantētās naudas summas, kā arī par 40%, kas ir no 2,1 miljarda līdz 800 miljoniem dolāru (no 1,08 miljardiem līdz 419,6 miljoniem latu), samazināt komandas spēlētāju algas un pabalstus.

LETA