Bijušais "Ventspils" kapteinis Vairogs karjeru turpinās Polijā
Basketbols

Bijušais "Ventspils" kapteinis Vairogs karjeru turpinās Polijā

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Akselis Vairogs savu karjeru turpinās Polijas komandā Vroclavas "Šlask", vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Bijušais "Ventspils" kapteinis Vairogs karjeru tur...

Akselis Vairogs LBL finālsērijā neapšaubāmi bija viens no BK "Ventspils" līderiem.
Akselis Vairogs LBL finālsērijā neapšaubāmi bija viens no BK "Ventspils" līderiem.

"Ceram, ka Akselis būs svarīgs spēlētājs mūsu komandā. Viņa iemaņas, daudzpusīgā darbība aizsardzībā, iepriekšējā pieredze un fakts, ka viņš bija Latvijas izlasē, dod cerības sagaidīt no labu sniegumu nākamajā sezonā," izteicās "Šlask" komandas ģenerālmenedžere Kristīna Vojcika.

Pagājušajā sezonā Vairogs Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā aizvadīja 30 spēles, kurās vidēji mačā guva 9,5 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Viņš palīdzēja "Ventspils" komandai sasniegt LBL finālsēriju, kurā tā sīvā cīņā piekāpās "VEF Rīga" komandai.

Vairogs "Ventspils" komandas sastāvā divas reizes ir kļuvis par Latvijas čempionu. Pirmo reizi tas viņam izdevās 2006./07.gada sezonā, bet otro - 2008./09.gada sezonā.

Kā ziņots, Vairogs šosezon ilgstoši bija arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, tomēr pagājušajā nedēļā viņš un Lauris Blaus kā pēdējie tika atskaitīti no valstsvienības.

"Šlask" komanda kādreiz bija viena no vadošajām Polijas vienībām, tomēr 2009. gadā komanda finansiālu problēmu dēļ tika izslēgta no augstākās līgas. Tomēr šogad Vroclavas klubs uzvarēja otrās līgas sacensībās, kas jaunajā sezonā ļaus atgriezties valsts spēcīgāko komandu vidū.

LETA/Foto: bkventspils.lv