Citi sporta veidi
2011. gada 19. novembris, 21:09

Talantīgais peldētājs Kalniņš dosies mācīties uz ASV

Jauns.lv

Latvijas talantīgais peldētājs Uvis Kalniņš nākamajā rudenī dosies mācīties uz ASV un četrus gadus aizvadīs Misūri štata universitātē, paziņojusi Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komanda.

Kalniņš pašlaik ir labākais brīvā stila peldētājs Latvijā un pretendē uz kvalificēšanos Londonas olimpiskajām spēlēm. Šogad Kalniņš izcīnīja trešo vietu Eiropas junioru čempionāta 100 metru brīvā stila distancē, kā arī šajā pašā distancē spēja iekļūt pasaules junioru čempionāta finālā.

"Uvis pievienosies mūsu jaunajai komandai un spēlēs ļoti svarīgu lomu tajā nākamos četrus gadus," izteicās universitātes galvenais treneris Deivs Kolinss, uzsverot valmierieša lielo pieredzi starptautiskajās sacensībās.

Kā ziņots, šogad Kalniņš arī piedalījās pieaugušo pasaules čempionātā.

No 9. līdz 16.novembrim ASV universitātēm bija pirmais periods, kurā tās varēja noslēgt līgumus ar sportistiem, kas tām pievienosies nākamajā sezonā. Šajā laikā par karjeras turpinājumiem vienojās arī tādi Latvijas sportisti kā viens no Latvijas U-19 basketbola izlases līderiem Edmunds Dukulis, kurš nākamos četrus gadus mācīsies Boisisitijas universitātē, un jaunais hokejists Teodors Bļugers, kurš spēlēs Minesotas Valsts universitātē.

Tāpat jau zināms, ka jaunais Latvijas hokeja talants Zemgus Girgensons no nākamā gada mācīsies Vermontas universitātē.

LETA