Futbols
2011. gada 26. novembris, 21:02

Jaunais futbola vārtsargs Putniņš ticis pieteikumā Anglijas premjerlīgas spēlei

Jauns.lv

Jaunais Latvijas vārtsargs Elvijs Putniņš sestdien negaidīti tika pieteikts Anglijas premjerlīgas čempionāta spēlei Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) komandas sastāvā.

Aizvadītajā mačā Putniņš tomēr palika rezervē un QPR komandas vārtus sargāja pieredzējušais čehs Radeks Černijs, bet Londonas klubs ar 1:2 (0:1) izbraukumā piekāpās Norvičas "City" komandai.

Putniņu QPR komanda šosezon izīrējusi Anglijas sestā līmeņa komandai "Borehamwood", tomēr divu pamatsastāva vārtsargu savainojumu dēļ tai steidzami nācās atsaukt latvieti.

Jau iepriekš trauma bija kājas trauma bija Braienam Mērfijam, bet šonedēļ savainojumu guva arī Padijs Kenijs, kurš muskuļa traumas dēļ nevarēs doties laukumā vairāk aptuveni divus mēnešus.

QPR lūdza premjerlīgas vadībai atļauju noslēgt ārkārtas līgumu ar kādu vārtsargu, tomēr tas tika noraidīts, tāpēc vienībai nācās izsaukt 20 gadus veco Putniņu.

"Premjerlīgas vadība apdomāja mūsu lūgumu divas dienas un tad paziņoja, ka mums jāizsauc vārtsargs no "Borehamwood"," pēc mača situāciju atklāja QPR galvenais treneris Nīls Varnoks, izsakot neapmierinātību ar līgu. "Citādāk mums būtu bijis jāspēlē ar 17 gadus vecu vārtsargu, kas, manuprāt, būtu absolūti skandalozi."

Kā ziņots, sezonas sākumā vienā spēlē QPR pieteikumā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, bet pēc tam viņš tika aizmainīts un Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komandu "Reading". Pirms tam neviens Latvijas futbolists vairākus gadus nebija ticis pat pieteikumā premjerlīgas mačam.

Citos mačos sestdien neizšķirti cīnījās čempionvienība Mančestras "United", kas savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Ņūkāslas "United".

Šajā cīņā rezultātu 49.minūtē atklāja Mančestras kluba futbolists Havjers Ernandess, bet izlīdzinājumu otrā puslaika vidū panāca Demba Bā, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr panākumu izcīnīja Totenhemas "Hotspur" komanda, kas atspēlējās no deficīta un ar 3:1 (1:1) izbraukumā pieveica Vestbromvičas "Albion". Divus vārtus uzvarētājiem guva Emanuels Adebajors.

Tāpat pie panākuma tika Londonas "Chelsea", kas ar 3:0 (3:0) savā laukumā pārspēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Premjerlīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 34 punktiem 12 spēlēs joprojām atrodas Mančestras "City" komanda, kas svētdien izbraukumā tiksies ar "Liverpool". Mančestras "United" ar 30 punktiem 13 spēlēs saglabāja otro vietu, tai ar 28 punktiem 12 mačos seko "Hotspur", ceturto vietu ar 26 punktiem 13 cīņās ieņem Ņūkāslas "United", bet "Chelsea" ar 25 punktiem atrodas piektajā vietā.

LETA