Brāļiem Dukuriem līdz dubultuzvarai kvalifikācijā pietrūkst nepilnas desmitdaļas
Citi sporta veidi

Brāļiem Dukuriem līdz dubultuzvarai kvalifikācijā pietrūkst nepilnas desmitdaļas

Jauns.lv

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ piektdien tika atcelts Vinterbergas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas skeletonā trešā posma, kurā tiek izmēģināts eksperimentāls sacensību formāts, otrais brauciens.

Brāļiem Dukuriem līdz dubultuzvarai kvalifikācijā ...
Martinam Dukuram šosezon pagaidām nav konkurentu Pasaules kausa izcīņā.
Martinam Dukuram šosezon pagaidām nav konkurentu Pasaules kausa izcīņā.

Otro braucienu paspēja veikt astoņi no 20 skeletonistiem, kad Vinterbergas trasē sāka stipri snigt un arī vējš pieņēmās spēkā, tāpēc organizatori nolēma to atcelt. Līdz ar to spēkā palika sportistu pirmajā braucienā sasniegtie rezultāti.

Latvijas sportisti Martins un Tomass Dukuri ieņēma pirmo un trešo vietu pirmajā braucienā. Šī brīža pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs trasi veica 57,26 sekundēs, par 0,29 sekundēm apsteidzot Krievijas sportistu Aleksandru Tretjakovu. Savukārt Tomass Dukurs pirmo braucienu veica vēl par 0,09 sekundēm lēnāk.

Sestdien plkst.11.10 pēc Latvijas laika notiks izšķirošais, trešais, brauciens, kurā piedalīsies labākie desmit sportisti.

Finālsacensībās pirmā brauciena rezultāts netiks ņemts vērā, bet par posma uzvarētāju kļūs finālbrauciena labākā rezultāta īpašnieks.

Kā ziņots, pirmajos divos šīs sezonas Pasaules kausa posmos pārliecinošas uzvaras izcīnīja pēdējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī pagājušā gada pasaules čempions un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas ieguvējs Martins Dukurs. Savukārt viņa vecākais brālis Tomass Dukurs pirmajā posmā izcīnīja trešo vietu, bet otrajā - otro pozīciju.

Pēc diviem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā Martina Dukura kontā ir 450 punkti, bet Tomass Dukurs un Tretjakovs izcīnījuši pa 410 punktiem. Savukārt ceturtajā vietā kopvērtējumā atrodas vācietis Franks Rommels, kuram ir 376 punkti.