Futbols
2011. gada 16. decembris, 23:49

Latvijas telpu futbola izlasei pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē neizšķirts ar Ungāriju

Jauns.lv

Latvijas telpu futbola izlase 2012.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra otrajā un, visticamāk, arī izšķirošajā spēlē piektdien cīnījās neizšķirti 3:3 (2:2) ar Ungārijas valstsvienību.

Šajā mačā Latvijas izlases labā vārtus guva Andrejs Šustrovs, Igors Dacko un Dmitrijs Zabarovskis.

Neizšķirtu ungāri panāca tikai minūti pirms spēles beigām.

Vēl vienā šīs grupas otrās kārtas mačā piektdien Krievijas izlase ar 4:0 (1:0) pieveica Kazahstānas valstsvienību.

Kā ziņots, Ungārijā notiekošā kvalifikācijas pamatturnīra pirmajā kārtā Latvija trešdien ar 0:2 piekāpās Krievijai, bet Ungārija ar 5:1 pieveica Kazahstānu.

Kopvērtējumā pēc divām kārtām pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Krievija, tai ar četriem punktiem seko Ungārijas izlase, bet Latvija ar vienu punktu atrodas trešajā pozīcijā. Savukārt Kazahstānas valstsvienība pagaidām cīnās bez uzvarām.

Pēdējā turnīra mačā Latvijas izlase svētdien tiksies ar Kazahstānas valstsvienību.

Pamatturnīrā iekļuvušās komandas sadalītas septiņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājiem un otro vietu ieguvējiem būs iespēja 2012.gada pavasarī izslēgšanas spēļu kārtā cīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru.

Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs uz turnīru Ungārijā izsaucis tos pašus 14 spēlētājus, kas oktobrī pārvarēja kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtu. Latvijas izlases sastāvā septiņi spēlētāji pārstāv valsts čempionvienību "Nikars", četri spēlētāji "Raba" klubu, savukārt trīs leģionāri ikdienā spēlē Kipras čempionātā.

Kā ziņots, tiesības piedalīties kvalifikācijas pamatturnīrā Latvijas izlase izcīnīja oktobrī Jelgavā, kur tā priekšsacīkšu kārtā apakšgrupā apsteidza Angliju, Kipru un Sanmarīno.

2012.gada pasaules čempionāta telpu futbolā Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā kopumā piedalās 41 valstsvienība. Kvalifikācijas turnīra sistēma paredz priekšsacīkšu turnīru, pamatturnīru un izslēgšanas spēļu kārtu. Pasaules čempionāta finālturnīrā, kas no 2. līdz 18.novembrim notiks Taizemē, iekļūs septiņas Eiropas spēcīgākās valstsvienības.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā:

vārtsargi - Aigars Bondars ("Raba"), Dmitrijs Dobrovoļskis ("Nikars");

spēlētāji - Vadims Atamaņukovs, Igors Dacko, Oļegs Matvejevs, Vadim Ļašenko, Aleksandrs Žukovs, Andrejs Šustrovs (visi - "Nikars"), Dmitrijs Zabarovskis, Maksims Seņs, Dmitrijs Jakovļevs (visi - "Raba"), Andrejs Aleksejevs (Nikosijas "Omonia", Kipra), Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs (abi - "City Futsal", Kipra).

LETA