Martins Dukurs: ja es šmauktos, man nebūtu gandarījuma par uzvarām
Citi sporta veidi

Martins Dukurs: ja es šmauktos, man nebūtu gandarījuma par uzvarām

Jauns.lv

Pēdējo divu gadu Latvijas labākais sportists skeletonists Martins Dukurs uzsver, ka viņš pats negūtu gandarījumu, ja savus fantastiskos panākumus būtu sasniedzis negodīgā ceļā.

Martins Dukurs: ja es šmauktos, man nebūtu gandarī...
Martins Dukurs šogad sasniedza nebijušus panākumus – olimpiskā sporta veida ietvaros viņš uzvarēja visas 2011. gada sacensībās.
Martins Dukurs šogad sasniedza nebijušus panākumus – olimpiskā sporta veida ietvaros viņš uzvarēja visas 2011. gada sacensībās.

Kā ziņots, ceturtdien Dukurs otro reizi pēc kārtas tika atzīts par gada labāko sportistu. Šogad viņš triumfēja pilnīgi visās Pasaules kausa sacensībās skeletonā, kļūstot arī par pasaules un Eiropas čempionu.

Tāpat viņš Gada balvas sportā ceremonijā tika atzīts arī par šī gada populārāko sportistu Latvijā. "Viena balva varbūt man bija salīdzinoši gaidīta, bet otrajā varēja būt visādi, tomēr arī laikam populārākā sportista aptaujā rezultāti iet roku rokā ar nomināciju," pēc balvu pasniegšanas izteicās Martins Dukurs.

"Šis man bija negaidīti veiksmīgs gads, tomēr ceru, ka neesmu izšāvis visu pulveri. Pirms starta nezini, kāds būs tavs rezultāts, tāpēc ar maksimālu atdevi jāstartē katrās sacensībās," uzsvēra sportists.

Lai šos rezultātus saglabātu nākotnē, Dukurs izteica cerību, ka konkurenti "gulēs". "Tāpat, cerams, ka nebūs sportisko neveiksmju un traumu."

Kā ziņots, pagājušās sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā un šīs sezonas pirmajos divos kopā ar Martinu uz goda pjedestāla kāpa arī viņa vecākais brālis Tomass.

"Brāli neuzskatu par īpašu konkurentu," uzsvēra Martins Dukurs, tomēr noliedza, ka būtu priecīgāks, ja brālis uzvarētu, bet viņš paliktu otrais. "Tik traki nav, tomēr es neņemtu ļaunā viņa uzvaru, jo Tomass pēc manām uzvarām vienmēr ir ļoti priecīgs un apsveic mani ar panākumiem."

Dukurs atzina, ka šosezon pasaules skeletonā tendenču ziņā nekas nav mainījies un sportisti neslēpjas, jo jau sākuši gatavoties 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

"Joprojām mūsu sporta veidā visu izšķir desmitdaļas," atgādināja Martins. "Citi domā, ka es dominēju tāpēc, ka šmaucos un rezultāts nav tīrs, tomēr es zinu, kam to daru, un man nebūtu gandarījuma, ja rezultāts būtu panākts negodīgā ceļā."

Kā ziņots, uz labākā sportista balvu šogad pretendēja arī basketbolists Jānis Blūms, džudists Jevgeņijs Borodavko, futbolists Artjoms Rudņevs un BMX braucējs Māris Štrombergs.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA