Citi sporta veidi

Silovs ceturtajā vietā pēc Eiropas ātrslidošanas čempionāta pirmās dienas

Jauns.lv

Latvijas sportists Haralds Silovs pēc Eiropas čempionāta ātrslidošanas daudzcīņā pirmās sacensību dienas ieņem augsto ceturto vietu.

Silovs ceturtajā vietā pēc Eiropas ātrslidošanas č...

Sacensību pirmajā dienā sportisti veica 500 un 5000 metru distances.

500 metru distancē Silovs uzrādīja sesto labāko laiku, par 0,57 sekundēm atpaliekot no poļa Konrāda Ņedžvecka. Arī 5000 metru distancē Silovs bija sestais ātrākais, par 9,57 sekundēm atpaliekot no Nīderlandes sportista Svena Krāmera.

Pēc divu distanču veikšanas Silovs kopējā ieskaitē par 3,06 sekundēm atpaliek no Nīderlandes pārstāvja Jana Blokhuijsena, kurš ir pašreizējais līderis. No trešās vietas Silovu šķir 0,86 sekundes.

Svētdien sportisti sacentīsies 1500 metru distancē, pēc kuras 12 labākie mērosies spēkiem 10 000 metru distancē.

14 labākie Eiropas čempionāta ātrslidotāji kvalificēsies Pasaules daudzcīņas čempionātam, kas notiks februāra beigās Maskavā.

Vislabāk Eiropas čempionātos iepriekš veicies Alfonam Bērziņam, kurš 1939.gadā Rīgā kļuva par absolūto Eiropas čempionu.

Kā ziņots, Silovs, kurš līdz šim galvenokārt piedalījās šorttreka sacensībās, šajā sezonā startēs tika ātrslidošanā, lai saprastu, kurā sporta veidā gatavoties 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Latvijas sportists pasaules mediju uzmanību piesaistīja Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kļūstot par pirmo sportistu, kurš Olimpiādē startējis gan ātrslidošanā, gan šorttrekā, turklāt divās dažādās disciplīnās startēja vienas dienas laikā.

Jau vēstīts, ka Vankūverā Silovs visās trijās šorttreka distancēs iekļuva starp 14 labākajiem sportistiem - 1500 metros viņš ierindojās desmitajā vietā, 500 metru distancē izcīnīja 12. vietu, bet 1000 metru distancē - 14. vietu.

Savukārt ātrslidošanas 5000 metru distancē viņš izcīnīja 20. vietu.

LETA