Futbols
2012. gada 11. aprīlis, 17:09

Latvijas futbola izlase pakāpusies par četrām pozīcijām jaunākajā FIFA rangā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts trešdien, pakāpusies par četrām vietām un šobrīd ieņem 74. pozīciju.

Latvijas izlases rēķinā šobrīd ir 465 punkti, kas ir par 21 punktu vairāk nekā martā publicētajā rangā, kurā Latvijas ieņēma 78. vietu.

Kā ziņots, Latvijas izlase šī gada pirmajā pārbaudes spēlē 29.februārī Turcijas pilsētas Antālijas stadionā "Ataturk" cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Kazahstānas valstsvienību.

Augstāko vietu vēsturē nav spējusi saglabāt Igaunijas izlase, kas atkāpusies par sešām vietām un šobrīd ieņem 53. pozīciju, bet Lietuvas valstsvienība atguvusi divas vietas un atrodas 89. pozīcijā.

Tikmēr pirmo vietu pasaules rangā saglabājusi 2010. gada Pasaules kausa izcīņā uzvarējusī Spānija. Uz otro pozīciju pakāpusies Vācija, bet trešajā vietā tagad atrodas Urugvaja - šīs abas valstsvienības apsteigušas Nīderlandi, kas jaunākajā rangā ieņem ceturto pozīciju.

Par divām pozīcijām uz piekto vietu pakāpusies Portugāle, kurai tagad seko Brazīlija un Anglija, bet par divām vietām uz astoto pozīciju pakāpusies Horvātija. Pirmajā desmitniekā izdevies iekļūt Dānijas izlasei, kas atguvusi divas vietas un šobrīd atrodas devītajā vietā, bet uz desmito pozīciju atkāpusies Argentīna, kas zaudējusi divas vietas.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 9.maijā.

LETA