Jānis Straupe atzīts par Latvijas hokeja čempionāta sezonas vērtīgāko spēlētāju
Hokejs

Jānis Straupe atzīts par Latvijas hokeja čempionāta sezonas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv

Par Latvijas atklātā hokeja čempionāta aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts čempionvienības "Liepājas metalurgs 2" kapteinis Jānis Straupe, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jānis Straupe atzīts par Latvijas hokeja čempionāt...
Jānis Straupe laukumā devās vienīgi izslēgšanas spēlēs, kur 14 mačos izcēlās ar pieciem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.
Jānis Straupe laukumā devās vienīgi izslēgšanas spēlēs, kur 14 mačos izcēlās ar pieciem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Straupe par sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts pēc čempionāta klubu pārstāvju aptaujas.

Tāpat pēc sezonas noslēguma noteikti specbalvu ieguvēji vēl vairākās citās nominācijās.

Par čempionāta labāko vārtsargu tika atzīts Renārs Kazānovs no "SMScredit.lv" komandas.

Otro gadu pēc kārtas labākais aizsargs ir Mihails Bogdanovs no "Ozolnieki/Monarch" vienības, kurš 36 spēlēs guva 12 vārtus un veica 39 rezultatīvas piespēles.

Par labāko uzbrucēju tika atzīts "SMScredit.lv" komandas spēlētājs Jurijs Kļujevskis, kurš 36 spēlēs guva 32 vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju tikmēr kļuva JLSS/"Zemgale" vienības uzbrucējs Guntis Pujāts. Viņš 36 regulārās sezonas spēlēs guva 31 vārtus un veica 38 rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāji noteikti zīmola "Thomas Sabo" vērtējumā sadarbībā ar iknedēļas Latvijas atklātā hokeja čempionāta apskata veidotājiem.

Trīs laukuma pozīciju nomināciju uzvarētāji no "Thomas Sabo" vēstnešu rokām saņems balvas no jaunās kolekcijas "Valdzinājums un iedvesma" tematiskās līnijas spilgtām personībām "Sirdī dumpinieks" - aproces un gredzenu.

Piektdien "Arēnā Rīga" visi Latvijas čempionāta specbalvu ieguvēji tiks apbalvoti Latvijas valstsvienības Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles pret Krieviju starplaikā.

Jau ziņots, ka Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2" ar 4-1 uzvarēja "Ozolnieki/Monarch" vienību. Vietējā čempionātā liepājnieki uzvarēja otro reizi pēc kārtas.

"Liepājas metalurgs 2" pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzvarēja "SMScredit.lv" komandu, bet "Ozolnieki/Monarch" ar 4-0 pieveica pastiprināto "Juniors" vienību.

"Ozolnieki/Monarch" un "SMScredit.lv" regulārajā čempionātā ieņēma pirmās divas vietas, tāpēc izslēgšanas spēles sāka tikai no pusfināla. Savukārt komandas, kuras ieņēma 3.-6.vietu, savā starpā tikās ceturtdaļfinālā, bet Lietuvas vienībai Elektrēnu "Enerģija" vieta izslēgšanas spēlēs nebija atvēlēta.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA