Basketbols
2012. gada 19. aprīlis, 23:18

"Liepājas Lauvas" izrauj uzvaru pār "Ventspili" pirmajā LBL pusfinālspēlē

Jauns.lv

Lielu pārsteigumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā pusfināla mačā ceturtdien sagādāja "Liepājas Lauvas", kas ar rezultātu 74:73 (15:19, 18:16, 13:23, 28:15) izbraukumā izrāva uzvaru pār "Ventspils" komandu.

Kaut gandrīz visu maču vadībā atradās ventspilnieki, ļoti ievērojamu pārsvaru viņi nespēja iegūt. Pirms pēdējām desmit minūtēm mājinieki bija vadībā ar 46:58, bet pēdējā ceturtdaļā "Liepājas Lauvas" pretiniekiem lēnām tuvojās un arī sasniedza uzvaru - Džamars Jangs pazaudēja bumbu un 4,8 sekundes pirms pamatlaika beigām Džošua Mejo izvirzīja viesus vadībā.

Zīmīgi, ka pirms pēdējām sekundēm liepājnieki vadībā nebija atradušies kopš cīņas ceturtās minūtes.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 26 gūtajiem punktiem bija Mejo, bet ar 12 punktiem izcēlās Jānis Timma. Savukārt "Ventspils" basketbolistiem ar 15 punktiem palīdzēja antivaronis Jangs.

Sērijā līdz trijām uzvarām "Liepājas Lauvas" izvirzījās vadībā ar 1-0.

Kopš 2010.gada sezonas "Ventspils" basketbolisti LBL un Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionātos liepājniekus bija uzvarējuši 12 spēlēs

Kopš 1998.gada sezonas ventspilnieki LBL pusfināla sēriju ar zaudējumu sākuši tikai trešo reizi. 1999.gadā viņiem pēc 79:88 pirmajā mačā ar Gulbenes "Bukiem" sērijā līdz trim uzvarām izdevās uzvarēt ar 3-2, bet 2008.gadā pēc 77:91 pret "ASK Rīga" pirmajā mačā sekoja zaudējums arī sērijā ar 1-3.

Kā ziņots, divās savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā "Ventspils" izcīnīja divas uzvaras.

Kā ziņots, "Liepājas Lauvu" basketbolisti ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-0 pieveica "Jelgavas" komandu, bet "Ventspils" izslēgšanas turnīru sāk no pusfināla.

Otrajā pusfināla sērijā savā starpā tiekas čempionvienība "VEF Rīga" un "Latvijas Universitātes" (LU) komanda. Pirmajā cīņā trešdien "VEF Rīga" Aizkrauklē uzvarēja ar 114:68.

Kā ziņots, LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmiera" ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas piedalās izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāk no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīga", "Ventspils" un U-18 izlase sacentās divos apļos (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēja vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

LETA