Jaunā pasaules ranga līdere vāciete Kerbere triumfē ASV atklātajā čempionātā
Jau WTA ranga līdere un US Open uzvarētāja Angelika Kerbere.
Citi sporta veidi
2016. gada 11. septembris, 11:00

Jaunā pasaules ranga līdere vāciete Kerbere triumfē ASV atklātajā čempionātā

Jauns.lv

Par sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - čempioni sestdien kļuva Vācijas tenisiste Angelika Kerbere, kura no pirmdienas kļūs par jauno pasaules ranga līderi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar otro numuru izliktā Kerbere ASV atklātā čempionāta finālā ar 6-3, 4-6, 6-4 pārspēja ar desmito numuru izlikto Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Abas tenisistes aizvadīja ļoti līdzvērtīgu maču, bet izšķirošajā setā Plīškova pēc breika iegūšanas izvirzījās vadībā ar 3-1. Tiesa, pēc tam cīņas kontroli pārņēma Kerbere, kura divas reizes lauza čehietes servi un izcīnīja uzvaru šajā mačā.

Līdz ar to Kerbere šogad tikusi pie sava otrā "Grand Slam" titulu, jo gada sākumā viņa bija labākā Austrālijas atklātajā čempionātā, turklāt Vimbldonā vāciete sasniedza finālu.

Pateicoties šosezon demonstrētajam lieliskajam sniegumam, Kerbere no pasaules pirmās raketes goda ar pirmdienu gāzīs titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura ASV atklātā čempionāta pusfinālā zaudēja Plīškovai.

"Man trūkst vārdu. Izcīnīt otro "Grand Slam" titulu viena gada laikā ir brīnišķīga sajūta. Šis bijis mans labākais gads karjerā," pēc sestdien gūtās uzvaras sacīja 28 gadus vecā Kerbere. "Pirms pieciem gadiem Ņujorkā man izdevās aizkļūt līdz pusfinālam, bet tagad rokās turu šī turnīra trofeju. Tas ir kaut kas neticams."

Tikmēr Plīškova kādā "Grand Slam" turnīrā pirmo reizi spēja aizkļūt tik tālu, turklāt ceļā uz finālu viņa pamanījās pārspēt arī Serēnas māsu Venusu Viljamsu. Viņa kļuvusi tikai par ceturto spēlētāju vēsturē, kura viena "Grand Slam" laikā spējusi uzveikt abas māsas Viljamsas.

Svētdien ASV atklātā čempionāta finālu aizvadīs kungi, kur sacentīsies pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs no Serbijas un šveicietis Stans Vavrinka.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA