Hokejs
2012. gada 28. aprīlis, 13:17

Slovākijas hokeja izlase zaudē septītajā pārbaudes mačā pēc kārtas

Jauns.lv

Zaudējumu jau septītajā pārbaudes spēlē pēc kārtas, gatavojoties pasaules čempionātam, piektdien piedzīvoja Slovākijas hokeja valstsvienība, kas ar rezultātu 4:5 (0:1, 2:3, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Norvēģijai.

Cīņas sākumā Norvēģijas izlase izvirzījās vadībā ar 4:0. Šajā laikā divus vārtus bija guvis Pērs Oge Skrēders. Tomēr Slovākija atspēlējās, izlīdzinājumu Branko Radivojevičam panākot 22 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad viņš guva savus otros vārtus cīņā. Tomēr pēcspēles metienos nedaudz veiksmīgāki bija norvēģi.

Pirms tam Slovākija pa divām reizēm bija zaudējusi arī Dānijas, Krievijas un Čehijas valstsvienībām.

Slovākija un Norvēģija pašlaik sacenšas turnīrā Bratislavā, kura vēl vienā pirmās kārtas mačā Vācija ar 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) pārspēja Baltkrieviju. Uzvarētājiem divus vārtus guva Tomass Greilingers.

Sestdien Norvēģija samēros spēkus ar Baltkrieviju, bet Slovākija tiksies ar Vāciju.

Tāpat vēl vienu zaudējumu piektdien piedzīvoja Itālijas izlase, kas ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Kazahstānas valstsvienībai. Abus vārtus Kazahstānas izlases labā guva Fjodrs Poliščuks.

Kā ziņots, abu komandu pirmā savstarpējā spēlē otrdien Itālija izcīnīja panākumu ar 5:2, bet ceturtdien Kazahstāna revanšējās ar 1:2.

Šogad pasaules čempionāts maijā risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrajā pasaules čempionāta apakšgrupā cīnīsies Somija, Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

LETA